2024-04-18 14:24Pressmeddelande

Apoteket Utopia i Umeå är Årets apotek

Apoteket Utopia

Av 400 apotek i hela landet har Apoteket Utopia korats till Årets apotek 2024. Engagerade medarbetare och nöjda kunder gjorde att vinsten i år gick till Umeå.

– Vi är ett härligt team med positiv stämning, vi pratar och skrattar mycket med varandra. Dessutom har vi ordning och reda på apoteket. Det är nog några av anledningarna till att vi vann, sa apotekschef Anna Halvarsson Lindell när hon tog emot utmärkelsen.

Anna berättar att apoteket ligger på utsidan av en galleria i Umeås citykärna. Det ligger i ett konkurrensutsatt läge och precis som i andra städer lockas många kunder numera till ett köpcentrum som ligger utanför stan.

– Därför har vi på Utopia jobbat mycket med kundbemötande och service samt att synas mer och få fler kunder att hitta till oss, berättar Anna.

Traditionen säger att Apotekets företagsledning kommer till det vinnande apoteket och jobbar en dag så att medarbetarna kan fira sin vinst, självklart blir det så även i år.

I samband med utdelning av Årets apotek uppmärksammades också fler medarbetare och apotek. Johanna Smedberg på Apoteket Kärnan och Tranan i Skövde utsågs till Årets apotekschef.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 23 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl