2024-02-15 07:30Pressmeddelande

Apoteket toppar empati och kundförtroende

Apotekets vd Rasmus NermanApotekets vd Rasmus Nerman

Apoteket toppar empati och kundförtroende

Apoteket är bäst i branschen på att förstå, hjälpa och bry sig om sina kunder enligt en undersökning där 3 000 kunder tillfrågats. Apoteket ligger även i topp, i alla branscher, när kundernas förtroende mäts.

Empati Grand Prix är Sveriges största årliga kundundersökning om empati där närmare 50 ledande företag utvärderas.

Priserna delades ut på en gala i Stockholm under onsdagen, där Apotekets vd Rasmus Nerman tog emot utmärkelserna Kundförtroendepriset och Årets mest empatiska företag i apoteksbranschen.

– Det här är ett fantastiskt pris att få, framför allt i rådande samhällsklimat. Apotekets medarbetare står för tusentals empatiska möten med våra kunder varje dag där vi med omtanke om deras hälsa gör det där lilla extra. Vi är så glada över att våra kunder uppfattar oss som omtänksamma och att Apoteket är det företag som svenska folket har högst förtroende för, det både hedrar och förpliktigar att fortsätta sätta kundernas hälsa först, säger Rasmus Nerman.

Enligt undersökningen svarar 43 procent av kunderna att kundempati har helt avgörande eller ganska stor betydelse för deras val av företag.

Resultaten i Empati grand prix 2023 baseras på kundundersökningen Kundempati Index där 3 000 kunder intervjuats och betygsatt 47 ledande företag. Frågorna ställs till aktiva kunder som besökt butik eller nätbutik det senaste halvåret.

Läs mer om undersökningen och se alla rankade företag: https://empatigrandprix.se/.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 23 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl