2023-02-06 07:30Pressmeddelande

Apoteket tecknar avtal med Region Stockholm-Gotland

Apoteket har tecknat avtal med Region Stockholm-Gotland gällande Apodos (dosförpackade läkemedel) för öppenvården i flera kommuner. Nu påbörjas leveranserna till 20 000 kunder.

– Vi är stolta över förtroendet att få leverera dosförpackade läkemedel inom Stockholms- och Gotlandsregionerna. Med en moderniserad och utökad produktion ger vi service till en stor grupp nya doskunder och har samtidigt byggt för framtiden, säger Andreas Skillstedt, affärsområdeschef Dos och Vård inom Apoteket.

Apoteket levererar dosförpackade läkemedel till dospatienter i kommunerna Ekerö, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg och hela Gotland.

– Vi har rekryterat och utbildat nya medarbetare i både Solna och Örebro. Produktionen sker i Örebro där vi moderniserat maskinparken och utökat produktionen, i Solna har kundservice och orderberedning stärkts upp, säger Andreas Skillstedt.

Avtalet sträcker sig över fyra år med möjlighet till förlängning i upp till ett år.

Så fungerar dosförpackade läkemedel
Apodos är Apotekets färdigdoserade läkemedel i dosförpackningar som ökar patientsäkerheten, ger smidigare läkemedelshantering samt frigör tid och spar pengar för vården. Varje dospåse innehåller de läkemedel som patienten ska ta vid ett och samma tillfälle och är tydligt märkt med personuppgifter, vad påsen innehåller och när läkemedlen ska tas.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl

Relaterad media