2022-03-29 07:00Pressmeddelande

Apoteket öppnar nytt i Örnsköldsvik

Apoteket öppnar vid årsskiftet ett nytt apotek i Örnsköldsviks norra handelsområde. Med ett strategiskt läge där Stora Coop och Systembolaget blir närmsta grannar kommer Apoteket att erbjuda service och stöd kring både läkemedel och egenvård. Det nya apoteket skapar cirka fem nya jobb och rekrytering startar efter sommaren.

Byggnationen startar enligt planen i sommar och ambitionen är att öppna vid årsskiftet. Apoteket kommer förutom service och stöd kring läkemedel att erbjuda egenvård och andra apoteksprodukter. Kunderna kan handla på plats eller e-handla och sedan hämta ut sina varor efter två timmar.

– Med ett utmärkt läge ger vi boende i Ö-vik ännu bättre service när vi öppnar vårt nya apotek. Det blir nytt och fräscht i direkt anslutning till Stora Coop vilket känns som ett otroligt bra komplement till vårt befintliga apotek nere i city. Extra roligt också att vi från start kopplar på e-handel och möjlighet att hämta sin färdigpackade beställning, smidigt och enkelt, säger Ida Bertilsson, regionchef på Apoteket.

Apoteket vid Örnsköldsviks handelsområde
Adress: Hästmarksvägen 6
Butiksyta: cirka 120 kvm.
Medarbetare: cirka 5
Öppettider: preliminärt vardagar 9-19.00, lördagar 10-17.00 och söndagar 11-16.00


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med närmare 4 000 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl