2023-05-09 06:30Pressmeddelande

Apoteket öppnar nytt i Ersta sjukhus

Apoteket Ersta

I Ersta sjukhus nyetablering på Södermalm i Stockholm invigs i slutet på september Apoteket Ersta. Det nya apoteket ligger i entrén till den nya sjukhusbyggnaden och får även en entré mot Folkungagatan.

– Med etableringen i Ersta sjukhus stärker vi Apotekets närvaro på Södermalm. Vi ser fram emot att ge service till patienter, personal och besökande på Ersta sjukhus och givetvis även till alla boende i området, säger Katarina Sommar, regionchef på Apoteket.

Rekrytering av apotekschef och ytterligare fyra medarbetare till det nya apoteket pågår. Öppettider blir måndag till fredag 8-18.00 och lördag 10-15.00.

Premiär är satt till 28 september.

 

Om Ersta sjukhus
Ersta sjukhus är ett av Sveriges äldsta sjukhus med anor från 1864. Sedan dess har sjukhuset byggts ut och byggts om, till hösten invigs en ny sjukhusbyggnad på Södermalm i Stockholm, med kapacitet att ta emot 100 000 patientbesök per år.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl