2022-02-02 16:36Pressmeddelande

Apoteket Kulan i Karlskoga är Årets apotek

Från vänster: Joakim Truong, Ann-Louise Olsson, Marina Stendahl, Agnieszka Tomaszewska, Elzbieta Koch BlomFrån vänster: Joakim Truong, Ann-Louise Olsson, Marina Stendahl, Agnieszka Tomaszewska, Elzbieta Koch Blom

Av Apotekets 400 apotek i hela landet har Apoteket Kulan i Karlskoga i dag korats till Årets apotek 2022. Engagerade medarbetare som gemensamt leder och utvecklar varandra tillsammans med ett kunnigt och vänligt kundbemötande gjorde att vinsten i år gick till Karlskoga.

– Det känns helt magiskt, det är en dröm, jag är så glad! Vinsten har jag att tacka mina medarbetare för, vi är ett starkt team och hos oss har alla en ledarroll, vi ställer upp för varandra, delegerar ansvar och uppgifter, säger Marina Stendahl, apotekschef på Apoteket Kulan.

Traditionen säger att Apotekets företagsledning kommer till det vinnande apoteket och jobbar en dag. Affärschef Marie Rudolfsson har varit en del av den interna jury som utser Årets apotek och hon kommer i år till Karlskoga för att hjälpa till i det vinnande apoteket så att medarbetarna kan fira sin vinst.

– Med ständigt kundfokus och ett starkt ledarskap skapas så fina resultat som vi ser på Apoteket Kulan. Fantastiskt att se hur alla tagit ansvar och ställt upp för varandra under ett minst sagt utmanande år, säger Marie Rudolfsson.

I samband med utdelning av Årets apotek uppmärksammades också andra medarbetare och apotek. Här är vinnarna i några av de övriga kategorierna:

Årets apotekschef, Nord: Sofia Molin, Apoteket Lillänge, Östersund

Årets apotekschef, Mitt: Marie Åberg, Apoteket Kronan, Ulricehamn

Året apotekschef, Syd: Sahag Askanyan, Apoteket Kullagatan och Centralen i Helsingborg

Årets regionchef: Anna Hensing, regionchef Östergötland och Småland

Årets nyetablering: Apoteket E-center, Söderhamn

Årets ombyggnation: Apoteket Åsa, Åsa

Årets förebild i kundmötet: Apoteket Svarta Räven, Övertorneå

Vinnarna är utsedda av en jury bestående av Apotekets tre affärschefer Johan Åman, Camilla Olsson och Marie Rudolfsson.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med närmare 4 000 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 20 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl