2024-03-07 17:02Pressmeddelande

Apoteket i topp i hållbarhetsuppfattning

Från Apoteket tog Jeanette Persson och Anders Rynnel emot priset. Från Apoteket tog Jeanette Persson och Anders Rynnel emot priset.

Apoteket uppfattas ha branschens mest hållbara varumärke i Europas största studie för hållbara varumärken – Sustainable Brand Index. Undersökningen baseras på ett stort antal konsumentintervjuer.

Sedan Sustainable Brand Index började ranka apotek har Apoteket toppat branschlistan. I år kommer Apoteket på en tiondeplats i totallistan över de varumärken som svenska konsumenter uppfattar som mest hållbara. 

Representanter från Apoteket var med på dagens prisutdelning och så här kommenterar Therese Hansen, hållbarhetsstrateg, utmärkelsen.

– Det är en otroligt hedrande utmärkelse! Det finns ett stort engagemang inom Apoteket för att jobba med hållbar utveckling och utmärkelsen visar att även svenska folket ser och uppskattar de initiativ vi genomför för att nå våra uppsatta mål om hälsosamma människor och en hälsosam planet.

Undersökningen innehåller frågor till konsumenter som handlar om hur de upplever varumärkens sociala ansvar och miljöansvar. Apoteket rankas högt på båda parametrarna.

– Apoteket tar ett stort socialt ansvar vilket också syns i undersökningsresultatet. Varje dag hjälper våra medarbetare svenska folket att få rätt läkemedel och guidar till hur de ska användas på bästa sätt, säger Therese.

Hon nämner även flera viktiga insatser när det gäller klimat och miljö, till exempel att samla in överblivna läkemedel för att minska risken för att de hamnar i naturen.

Om Sustainable Brand Index
Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesstudie om upplevd hållbarhet och har genomförts årligen sedan 2011. I Sverige intervjuades 29 000 respondenter och 432 varumärken bedömdes. Ta del av hela undersökningen https://www.sb-index.com/.


Om Apoteket

Apoteket är Sveriges ledande apoteksaktör med drygt 3 300 engagerade medarbetare som erbjuder läkemedel, hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården och företag. Med cirka 400 apotek, 600 apoteksombud, e-handel och digital rådgivning samt service till vårdgivare är Apoteket tillgängligt över hela landet. Kulturen präglas av omtanke om kunder och medarbetare för ett liv i hälsa. Varumärket är ett av Sveriges starkaste med högt anseende inom läkemedelskompetens och hållbarhet. Apoteket är statligt ägt och grundades 1971, omsättningen uppgår till cirka 23 miljarder kronor.


Kontaktpersoner

Elin Jarl
Chef extern kommunikation Apoteket
Elin Jarl