2018-03-12 14:57Nyheter

​Artroskoll ny hälsotjänst på apoteket.se

null

Artros är en folksjukdom som ungefär en miljon personer i Sverige lider av. Nu utökar Apoteket sina hälsotjänster och erbjuder Artroskollen på apoteket.se. Den digitala tjänsten omfattar både diagnos av en ortoped inom 24 timmar och behandlingsprogram.

Apotekets Artroskoll som nu lanseras på apoteket.se sker i samarbete med Joint Academy. Tjänsten ger möjlighet att få diagnos av en ortoped inom 24 timmar. Vid konstaterad artros finns också ett sex veckors behandlingsprogram. Det digitala programmet som ger stöd för den egna behandlingen syftar till att minska smärtan och förbättra rörligheten i leder.

– Artros är en folksjukdom som drabbar många. Med Artroskollen blir det enklare att få en diagnos och komma igång med behandlingen. På så sätt kan fler människor med besvär få hjälp till ett liv i hälsa, säger Cecilia Drott, ansvarig för hälsotjänster på Apoteket.

Fler kan få hjälp i ett tidigare skede

Artros är en vanlig ledsjukdom som förväntas öka de kommande åren som en följd av längre livslängd och högre BMI i befolkningen. Orsaker till artros kan också vara hårt idrottande, ledskador eller genetik. Vanligaste symptomen är smärta i höft och knä. Enligt Socialstyrelsens riktlinjer är behandlingen för artros är i första hand utbildning om vad artros innebär samt och anpassade fysiska övningar.

Förhoppningen är att Artroskollen ska öka tillgängligheten av både diagnos och behandlingen och göra det enklare för de som drabbas av artros att få hjälp i ett tidigt skede.

– Ju förr en person påbörjar sin behandling desto bättre förutsättningar har de att bli bra med enkla medel, säger Jakob Dahlberg, vd på eHälso-bolaget Arthro AB som utvecklat behandlingsprogrammet Joint Academy.

Det här är Joint Academy:


Om Apoteket

Apoteket erbjuder läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Du kan lita på våra produkter och tjänster. Rådgivning på våra apotek baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi är genuint intresserade av att göra det enklare för människor att må bra. Att ligga steget före och våga utmana oss själva är viktigt för oss, likväl som att vår ambition är att möta människors utifrån deras behov och förväntningar. Behöver du Apotekets logotype? E-post: patric.wahlqvist@apoteket.se Letar du Apotekets produktbilder? Kontakta vår projektledare Marknads-PR Åsa Asplund. E-post asa.asplund@apoteket.se Är du journalist? Kontakta vår pressansvariga Freja Annamatz på freja.annamatz@apoteket.se