2018-03-09 09:00Nyheter

​700 personer upptäckte hörselnedsättning tack vare Apotekets Hörselkoll

null

I samarbete med Audika erbjuder Apoteket på utvalda apotek en kostnadsfri snabbkoll av hörseln. Av de cirka 2 000 personer som valde att göra Apotekets Hörselkoll under 2017 visade drygt en tredjedel tecken på hörselnedsättning.

– Våra Hälsotjänster hjälper människor att få bättre koll på sin hälsa och gör det lite enklare att må bra. Hörseln är en viktig del av hälsan och upp till 1,5 miljoner människor i Sverige har någon form av hörselnedsättning. Med vår Hörselkoll kan vi hjälpa många till en bättre livskvalitet, säger Sanna Lindelöf, ansvarig för Hörselkollen på Apoteket.

Hörselkoll är en av Apotekets Hälsotjänster. I samarbete med Audika som är en av Sveriges ledande aktörer inom hörselvård erbjuder Apoteket kunder på utvalda apotek en snabb och kostnadsfri hörselkoll (screening). Hörselkollen tar bara några minuter att genomföra och ger en indikation på om personen har en hörselnedsättning eller inte.

Under 2017 erbjöds Hörselkoll på 21 apotek och av de cirka 2 000 personer som testade sig visade 35 procent tecken på hörselnedsättning. Dessa fick rekommendationen att göra en fullständig hörselundersökning hos en legitimerad audionom för att säkerställa diagnosen.

Under våren 2018 fortsätter samarbetet på utvalda Apotek runt om i landet. Var och när Apotekets Hörselkoll genomförs hittar du här.

Läs med om Apotekets Hälsotjänster på apoteket.se.


Om Apoteket

Apoteket erbjuder läkemedel, noga utvalda hälsoprodukter och tjänster till privatpersoner, vården, företag och organisationer. Kombinationen av innovation, lång historia och hållbart företagande gör oss till ett dynamiskt företag som tror på ett liv i hälsa. Du kan lita på våra produkter och tjänster. Rådgivning på våra apotek baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi är genuint intresserade av att göra det enklare för människor att må bra. Att ligga steget före och våga utmana oss själva är viktigt för oss, likväl som att vår ambition är att möta människors utifrån deras behov och förväntningar. Behöver du Apotekets logotype? E-post: patric.wahlqvist@apoteket.se Letar du Apotekets produktbilder? Kontakta vår projektledare Marknads-PR Åsa Asplund. E-post asa.asplund@apoteket.se Är du journalist? Kontakta vår pressansvariga Freja Annamatz på freja.annamatz@apoteket.se