2021-08-23 07:31Pressmeddelande

Teresa Matérn ny kommunikationschef för Apotekarsocieteten Facebook LinkedIn Twitter

Teresa Matérn kommer närmast från en tjänst som kvalitetsansvarig för e-handel på Apoteket Hjärtat och har lång erfarenhet av kommunikationsarbete inom läkemedelsområdet.

‒ Jag är mycket glad över denna rekrytering. Med sin breda kompetens från både läkemedelsområdet och kommunikation är Teresa Matérn helt rätt person att fortsätta leda och utveckla Apotekarsocietetens kommunikationsarbete. Hela organisationen önskar Teresa varmt välkommen!, säger Robert Kronqvist, vd för Apotekarsocieteten.

Teresa Matérn är utbildad apotekare vid Uppsala universitet där hon också studerat journalistik med inriktning mot medicin. Under sin yrkeskarriär har hon arbetat med kommunikation i många olika former, bland annat som chefredaktör för tidningen Apoteket, huvudredaktör för Apoteket.se, kommunikationsstrateg på Aleris och nu närmast som kvalitetsansvarig för Apoteket Hjärtats e-handel.

‒ Jag ser mycket fram emot att få fortsätta utveckla Apotekarsocietetens kommunikation. I dessa tider är det viktigt att institutioner som står för fakta och vetenskap når ut med sina budskap och jag ser särskilt fram emot att utforska de digitala möjligheterna, säger Teresa Matérn.

Teresa Matérn tillträder tjänsten som kommunikationschef för Apotekarsocieteten i början av september och efterträder Ingrid Helander.

Ämnen

Taggar


Om Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner. Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.