2024-02-22 08:00Pressmeddelande

Ny e-kurs ger överblick av life science-landskapet

Bild på Therese Hazelius, Mattias Bengtsson och Robert Kronqvist under inspelning i Apotekarsocietetens lokalerTherese Hazelius, vd Swedish Labtech, Mattias Bengtsson, styrelseordförande Swedish Labtech och Robert Kronqvist, vd Apotekarsocieteten medverkar alla i kursen Introduction to Life Science

En lättillgänglig översikt av life science-branschen med fokus på nyckelaktörer, regelverk, produktkategorier och organisationer, det har Läkemedelsakademin paketerat i den nya e-kursen "Introduction to Life Science". Kursen ger en övergripande förståelse för branschen och flera organisationer bidrar med värdefulla insikter för alla som behöver en introduktion till området.

— Med vår nya e-kurs, Introduction to Life Science, vill vi ge fler en förståelse för life science-branschen. Oavsett yrkesbakgrund ger kursen insikter om aktörer, terapeutiska områden, regelverk och de senaste innovationerna, säger Samira Blombäck, utbildningsledare på Läkemedelsakademin.

Sverige strävar efter att vara en ledande aktör inom life science, och regeringen har antagit en nationell strategi för att främja sektorn. Med internationellt ansedd akademisk medicinsk forskning, framstående små och stora företag, omfattande läkemedelsproduktion, högkvalitativ hälso- och sjukvård samt respekterade myndigheter, utgör landet en dynamisk arena inom life science. För att upprätthålla denna framstående position krävs kompetenta och engagerade medarbetare.

Kursen passar alla, från yrkesverksamma till studenter och från affärsledning till administration.

Porträtt Samira BlombäckSamira Blombäck, utbildningsledare på Läkemedelsakademin är ansvarig för kursen.

— Kursen passar alla, från yrkesverksamma till studenter och från affärsledning till administration. Den ger möjligheten att förstå de olika delarna i landskapet och öka förståelsen för branschens dynamik, säger Samira Blombäck.

Kursen erbjuder en inblick i vilka olika roller och sektorer som finns inom life science-landskapet i Sverige och en förståelse för hur de olika delarna i sektorn samspelar, både internationellt och inom landet.

— Det är mycket glädjande att flera organisationer i branschen velat medverka och presentera sig och sina trendspaningar i kursen, säger Hanna Rickberg, utbildningschef på Läkemedelsakademin.

Kursen ges på engelska och är tillgänglig online när det passar deltagaren.

— Introduction to Life Science kompletterar väl vårt övriga utbud. Den är en av pusselbitarna i vår Regulatory Affairs Academy. Den passar ypperligt att göra tillsammans med någon av våra Drug Development-kurser eller andra grundkurser för dig som redan arbetar inom området eller för dig som vill ta första stegen in i life science, säger Hanna Rickberg.

Kursinnehåll:

  • Life Science-landskapets aktörer
  • Terapeutiska områden
  • Regelverk, produktkategorier och insikter i produktutvecklingsprocessen
  • Övriga regler och riktlinjer
  • Senaste teknikerna och innovationerna
  • Översikt och trendspaningar från svenska life science-organisationer: Lif, SwedenBIO, Naturvetarna, Swedish Medtech, Swedish Labtech och Apotekarsocieteten
  • Jobbfunktioner i branschen



Om Apotekarsocieteten

Läkemedelsakademin erbjuder kvalificerade utbildningar inom hela läkemedelskedjan. Läkemedelsakademin är ett dotterbolag till Apotekarsocieteten, mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik, från forskning till användning. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.


Kontaktpersoner

Hanna Rickberg
Utbildningschef, Läkemedelsakademin
Hanna Rickberg
Samira Blombäck
Utbildningsledare
Samira Blombäck