2015-08-19 09:30Pressmeddelande

Ny chefredaktör på Läkemedelsvärlden.se

null

- Vi är mycket glada att kunna välkomna Ingrid Helander som ny chefredaktör för Läkemedelsvärlden.se. Ingrids erfarenhet som journalist, chefredaktör och att skapa nyhetsevent kompletterar Apotekarsocieteten och tidningen på ett optimalt sätt. Vi ser ett stadigt ökande intresse och antal läsare för Läkemedelsvärlden.se, och Ingrid kommer att ytterligare vidareutveckla tidningen för att ta den till nästa nivå., säger Karin Meyer VD på Apotekarsocieteten.

Ingrid Helander är utbildad biomedicinare vid Karolinska Institutet som efter examen sadlade om till journalist 2006 och har från 2009 haft fokus på Life Science-området. Närmast kommer Ingrid från tjänsten som chefredaktör för branschtidningen Life Science Sweden där hon har arbetat sedan 2011, först som nyhetsredaktör och sedan oktober 2013 som chefredaktör

-Jag ser mycket fram emot att ta över som chefredaktör för Läkemedelsvärlden.se där jag tillsammans med övriga medarbetare kommer att fortsätta förvalta det utmärkta arbete som den tidigare redaktionen har gjort. Läkemedelsvärlden.se kännetecknas av hög kvalitet och trovärdighet och genom att bli ännu tydligare och vassare är min ambition att tidningen ska vara en självklar nyhetskälla för alla i läkemedelskedjan och en stark röst i debatten. Det finns otroligt mycket kunskap inom Apotekarsocieteten som jag ser kan bidra till detta, säger Ingrid Helander.

Ingrid Helander ersätter Petra Hedbom, som har gått vidare till nya utmaningar

För mer information:

Karin Meyer, VD Apotekarsocieteten, 08 – 723 50 61

Läkemedelsvärlden.se – en del av Apotekarsocieteten. Läkemedelsvärlden har funnits sedan 1897 och är därmed Sveriges äldsta tidning om läkemedel. Tidningen vänder sig till alla som är intresserade av eller verksamma inom läkemedelsområdet, inom apotek, hälso- och sjukvård, industri, forskning och utveckling, politik och myndigheter. Sedan 2012 är tidningen Läkemedelsvärlden.se en helt digital produkt och allt innehåll publiceras på www.lakemedelsvarlden.se

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.


Om Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner. Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.


Kontaktpersoner

Lisa Bandholtz
Vetenskaplig sekreterare
Lisa Bandholtz
Hanna Rickberg
Utbildningschef, Läkemedelsakademin
Hanna Rickberg
Maria Mårfält
Verksamhetschef Läkemedelsakademin och Apotekarsocieteten
Maria Mårfält
Jeanette Jansson
Projektledare
Jeanette Jansson