2022-04-29 10:08Pressmeddelande

Kristina Jern blir verksamhetschef på Apotekarsocieteten

Porträtt på leende Kristina Jern, taget  utomhus.Kristina Jern, blivande verksamhetschef på Apotekarsocieteten.

Kristina Jern blir Apotekarsocietetens nya verksamhetschef. Genom erfarenhet från apotek och vård- och omsorg har hon god inblick i olika delar av läkemedelsområdet. Som verksamhetschef kommer Kristina Jern ansvara för stöd till och utveckling för Apotekarsocietetens medlemmar.

Kristina Jern är utbildad både till apotekare och sjuksköterska och har jobbat i olika roller inom apotek, sjukvård och omsorg. Senast har Kristina Jern haft en tjänst som Koncernansvarig hälso- och sjukvård på Humana. På Apotekarsocieteten kommer hon att ansvara för stödet till sektioner och kretsar och deras kunskapsspridning. Att utveckla medlemserbjudandet blir ett annat viktigt uppdrag.

– Vi välkomnar Kristina att leda den ideella delen av vår verksamhet. Med sin breda erfarenhet kommer hon att skapa förutsättningar för att göra oss till en attraktiv organisation för ännu fler, säger Robert Kronqvist, vd för Apotekarsocieteten.

– Jag ser vilket engagemang och kunskap som alla medlemmar besitter. Det gläder mig att få bli en del av organisationen och tillsammans utveckla verksamheten, så fler ser Apotekarsocieteten som naturlig mötesplats, säger Kristina Jern.

Kristina Jern har stor vana av förändringsprocesser och att skapa relationer i stora organisationer.

–  Jag tror att mina erfarenheter kan komplettera de som redan finns inom Apotekarsocietetens ledningsgrupp. Jag har arbetat i olika roller men även olika branscher vilket jag hoppas kommer till nytta i min nya roll som Verksamhetschef på Apotekarsocieteten, säger hon. 

– Kristina har gedigen ledarerfarenhet och hennes driv kommer hjälpa oss att ta organisationen in i framtiden. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Kristina, säger Robert Kronqvist.

Kristina Jern tillträder som ny verksamhetschef den 8 augusti och efterträder Maria Mårfält.


Om Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten är mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner. Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.

Kontaktpersoner

Robert Kronqvist
VD
Robert Kronqvist
Teresa Matérn
Kommunikationschef
Teresa Matérn