2018-10-10 16:18Pressmeddelande

Apotekslag från Borås vinnare för andra gången

null

Årets kompetensapotek ligger i Borås. Apoteket Juwelen i Borås tog hem vinsten för andra gången – laget vann tävlingen även 2016.

Tävlingen har initierats av Läkemedelsakademin i syfte att främja en förbättrad läkemedelsanvändning och kunskaps- och kompetensutveckling inom hela läkemedelsområdet.

Den populära tävlingen Årets kompetensapotek anordnades i år under den nya mässan Apoteksforum. Sju tävlande lag från fyra olika apotekskedjor gjorde upp om 2018 års pris.

Tävlingen, som nu arrangerades för tredje gången, genomförs i form av en frågesport och innehållet fokuserar på olika delar av det farmaceutiska området med tyngdpunkt på kundmötet inom öppenvård.

– Syftet med tävlingen är att lyfta fram vikten av kompetens hos apotekens medarbetare. Här är personalen på landets apotek en viktig länk i hela den kedja som främjar en god läkemedelsanvändning, säger Marie Eklund, verksamhetschef på Läkemedelsakademin, Apotekarsocietetens utbildningsverksamhet.

Laget från vinnande Apoteket Juwelen består av Camilla Axelsson och Sara Wiesner. Ytterligare en medlem, Niklas Axelsson, arbetar numera på Apoteket Kronan i Ulricehamn.

Vinnarna av Årets kompetensapotek 2018 erhåller, förutom ära och berömmelse, en lagplats till Årets kompetensapotek 2019 samt ett inglasat diplom.

Apotekarsocieteten är en ideell förening med ändamål att befordra en hög yrkesstandard inom läkemedelsområdet och att verka för en för individ och samhälle gynnsam utveckling och användning av läkemedel. I detta syfte främjar Apotekarsocieteten kunskaps-och kompetensutveckling inom läkemedelsområdet. Det helägda dotterbolaget Läkemedelsakademin i Stockholm AB är den ledande aktören inom fort- och vidareutbildning inom läkemedelsområdet i Sverige samt ger ut webbtidningen Läkemedelsvärlden.se och böcker inom läkemedelsområdet.

Med föreningens fokus på läkemedel i hela kedjan samlar den kompetenser från olika professioner för att tillsammans arbeta för en bra utveckling och användning av läkemedel. Idag har vi över 5000 medlemmar som kommer från hela läkemedelsområdet.


Om Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten är den moderna mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik. Genom att samla yrkespersoner inom hela läkemedelsområdet, från forskning till användning, får Apotekarsocieteten en unik position som oberoende plattform för ökad kunskap, informationsspridning och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner. Apotekarsocietetens vetenskapliga sektioner och lokala kretsar erbjuder ett brett utbud av kompetenshöjande aktiviteter runtom i landet, och genom Läkemedelsakademin anordnas kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.


Kontaktpersoner

Lisa Bandholtz
Vetenskaplig sekreterare
Lisa Bandholtz
Hanna Rickberg
Utbildningschef, Läkemedelsakademin
Hanna Rickberg
Maria Mårfält
Verksamhetschef Läkemedelsakademin och Apotekarsocieteten
Maria Mårfält
Jeanette Jansson
Projektledare
Jeanette Jansson