2024-04-08 15:08Nyheter

Nomineringen till Scheelepriset är öppen

Scheelepriset delas ut av Apotekarsocieteten vartannat år och nu är det dags att nominera den forskare som förtjänar 2025 års utmärkelse. En lämplig kandidat är en internationellt känd och framstående inom läkemedelsforskning eller läkemedelsutveckling. 

Apotekarsocieteten delar ut Scheelepriset för att främja läkemedelsforskning och internationellt vetenskapligt samarbete. I anslutning till prisceremonin anordnar Apotekarsocieteten därför ett symposium där pristagaren själv och inbjudna gäster talar, för bygga nätverk mellan Sverige och omvärlden inom det aktuella området. Scheelepriset har delats ut sedan 1961 till ära av den världsberömda kemisten och apotekaren, Carl William Scheele. 

Senast den 15 september 2024 ska nomineringarna vara inskickade till Lisa Bandholtz, vetenskaplig sekreterare, för att vara med i urvalet till Apotekarsocietetens mest prestigefulla pris.


Om Apotekarsocieteten

Apotekarsocieteten är mötesplatsen för alla som arbetar med läkemedel eller medicinteknik -från forskning till användning. En oberoende plattform för ökad kunskap, nätverkande och vetenskapligt utbyte mellan olika professioner. Dotterbolaget Läkemedelsakademin erbjuder kvalificerade utbildningar inom snart sagt varje del av läkemedelskedjan. Apotekarsocieteten står också bakom Läkemedelsvärlden, en oberoende nyhetskanal som bevakar hela läkemedelsområdet.


Kontaktpersoner

Lisa Bandholtz
Vetenskaplig sekreterare
Lisa Bandholtz