2020-01-13 11:05Pressmeddelande

Studybuddy erbjuder läxhjälp i NK Passagen / Beta Stockholm

Popup-butiken i NK-passagen/BetaPopup-butiken i NK-passagen/Beta

Den 13:e januari öppnar läxhjälpsföretaget Studybuddy upp en popup-butik i Beta/NK Passagen. Syftet är att kunna erbjuda rådgivning till stressade föräldrar som jobbar i Stockholm city.

– Många föräldrar som jobbar i city har enormt påfrestande livspussel. De är ofta högpresterande yrkespersoner som jobbar långa och intensiva dagar. Samtidigt vill de kunna hjälpa sina barn på hemmaplan med studierna. En ekvation som inte alltid är så lätt att få ihop, säger Anders Jansson, marknadschef för Studybuddy.

 

I popup-butiken kommer även ungdomar kunna få hjälpa av studybuddies med sina skolarbeten och läxor. Något som Studybuddy hoppas kommer få flera människor att öppna ögonen för privat läxhjälp.

– Vi vill ge ungdomar, som normalt inte skulle använda privat läxhjälp, chansen att få hjälp av våra duktiga studybuddies. Vi kommer i stort sätt ha en erfaren studybuddy från ledande universitet på plats i butiken varje dag, säger Max Henrikson, vd på Studybuddy.

 

Att erbjuda läxhjälp i butiksmiljö är en helt ny företeelse men på Studybuddy tycker man samtidigt att det är en idé i tiden. Sett till den ökade medvetenheten kring överkonsumtion av fysiska varor.

– Eftersom vi tillhör Sveriges ledande koncern inom läxhjälp och studiecoachning, så känns det rimligt att vi är först ut att erbjuda våra tjänster i en kommersiell fysisk miljö, avslutar Max Henrikson. 

Studybuddy har sedan 2005 erbjudit privat läxhjälp och studiecoachning. Affärsidéen är att matcha ihop toppstudenter från universitet och gymnasieskolor med yngre elever som behöver extra stöd. Det kan handla om att hjälpa högpresterande ungdomar att säkra betyg A i alla ämnen eller att hjälpa någon med sämre förutsättningar att klara av att få godkänt.

 


Om A Plus Education Group AB

A Plus Education Group AB består av Sveriges två största varumärken inom läxhjälp och studiecoaching, Studybuddy och My Academy. Med över 1000 anställda coacher så bidrar vi till att höja svenska ungdomars studieresultat och självkänsla.

Kontaktpersoner

Anders Jansson
Head of Marketing
Anders Jansson