2021-03-17 14:50Pressmeddelande

My Academy Läxhjälp startar konsultverksamhet mot företag 

Max HenriksonMax Henrikson

 

My Academy, som sedan 2004 har erbjudit privat läxhjälp och studiecoachning till ungdomar och anställer uteslutande toppstudenter från Sveriges bästa universitet. Nu ska samma studiecoacher som hjälper ungdomar med exempelvis matematik och språk, även hjälpa företag och organisationer runt om i Sverige med allt från research till dataanalys och content writing. 

 

Malcolm Thorburn är Team Leader på My Academy som tillsammans med sina kollegor Pom och Isabelle ansvarar för att matcha privatpersoner, och nu även företag med rätt kompetens. 

 

– Vår kanske främsta styrka som företag är vår förmåga att attrahera unga och ambitiösa studenter. Vi har nu kommit till insikten att deras kompetens inte bör begränsas till studiehjälp, säger Malcolm.

 

Det handlar bland annat om civilingenjörer från skolor som KTH och Chalmers, ekonomer från Handelshögskolan och läkarstudenter från Karolinska. Unga människor med en gedigen utbildning, mycket motivation och flexibla scheman.  

 

Max Henrikson som är vd för My Academy är optimistisk till det nya konceptet menar att det kommer bygga broar mellan näringslivet och den akademiska världen. För studenterna är det värdefullt att få relevant arbetserfarenhet samtidigt som de bygger ett framtida kontaktnät. Men även företagen har mycket att vinna på att använda det nya konceptet, som fått namnet My Academy Professionals. 

 

– Våra anställda studentkonsulter besitter kompetens som kan kosta fyra gånger så mycket att köpa in efter att de tagit examen. Dessutom kan vi erbjuda företag att köpa in våra tjänster i mycket små doser, utan dyr projektledning och uppstartskostnader, säger Max.

 

Studenterna kommer att hjälpa företag med allt från datainsamling och analys till programmering, content writingsociala medier, SEO och omvärldsbevakningar. Dessutom till ett väldigt förmånligt pris, vilket öppnar upp möjligheten även för mindre företag och ekonomiskt begränsade organisationer att få hjälp.

 

Att starta en ny verksamhet mitt under en pandemi kan tyckas märklig, men Max Henrikson menar att timingen är perfekt eftersom det finns ett ökat behov av kostnadseffektiv och snabbrörlig specialisthjälp.

 

– Många företag och organisationer är i dag försiktiga med såväl nyanställningar som upphandlingar av konsultföretag. My Academy Professionals tjänster ger våra kunder låga fasta kostnader utan att de behöver binda upp sig i långa avtal, säger Max. 

 

Studenter från alla Sveriges universitet

Sedan tidigare har flertalet av Sveriges universitet hyrt ut studentkonsulter till företag, men till skillnad från dem så består My Academy Professionals personalpool av akademiker från Sveriges samtliga universitet. 

 

– Vi har närmare 1000 unga akademiker anställda med helt unika bakgrunder och specialområden, vilket borgar för att My Academy Professionals kommer kunna erbjuda ett väldigt brett spann av specialisthjälp avslutar Max Henrikson, vd för My Academy. 

 

My Academy Professionals ingår i koncernen A+ Education, tillsammans med systerföretagen Studybuddy läxhjälp och Hey Kiddo Nanny. Totalt har koncernen ca 3000 anställda och är därmed en av Sveriges största arbetsgivare för unga.  My Academy Professionals lanseras officiellt 17 mars år 2021. Om A Plus Education Group AB

A Plus Education Group AB består av Sveriges två största varumärken inom läxhjälp och studiecoaching, Studybuddy och My Academy. Med över 1000 anställda coacher så bidrar vi till att höja svenska ungdomars studieresultat och självkänsla.

Kontaktpersoner

Anders Jansson
Head of Marketing
Anders Jansson