2020-10-30 06:31Pressmeddelande

Välkommen på pressvisning av Alingsås museums nya utställning Vattenspeglingar

Affisch för Alingsås museums utställning Vattenspeglingar.Affisch för Alingsås museums utställning Vattenspeglingar.

Media hälsas välkommen på pressvisning tisdagen den 3 november kl 9, av Alingsås museums nya utställning Vattenspeglingar. 

För sin överlevnad är människan beroende av vatten, så har det alltid varit. Följ med på en berättelse om allt från tvättbrädor och myter till dagens brandförsvar och miljötänk. Dåtid, nutid och framtid. Utställningen Vattenspeglingar skildrar vattnets betydelse för stadens utveckling över tid.  

När: tisdagen den 3 november, kl 9
Var: Alingsås museum, Alströmerska magasinet

Vi möts i entrén på Alingsås museum där Mikael Hammerlev Jörgensen, utställningsansvarig, ger en bakgrundsinformation. Efter det sker en visning av själva utställningen. Det blir tid för fotografering och frågor.

Om invigningen

 

Lördagen den 7 november invigs Alingsås museum nya utställningen Vattenspeglingar. På grund av de nya striktare rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten sker invigningen helt digitalt. Invigningstalet av Anne Gunnevik, ordförande Kultur- och utbildningsnämnden, streamas och därefter sker en digital rundvandring i utställningen. Besökare kommer sedan kunna förboka visningar efterhand.

 

Mer information: alingsaskulturhus.se


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Niklas Ehnfors
Kommunikationschef
Niklas Ehnfors
Journalister som vill komma i kontakt med Alingsås kommun för svar på frågor, intervjuer etc., är varmt välkomna att kontakta kommunikationschefen som både förmedlar svar på frågor och kontakt med rätt person.