2020-05-22 06:57Pressmeddelande

Uppmanar att tycka till i cykelenkät

Den 27 maj öppnar enkäten Cyklistvelometern där alla som vill har möjlighet att svara på cykelrelaterade frågor om sin hemkommun.
— Vi hoppas att många tar chansen att tycka till om Alingsås kommun, säger Louice Norén, utredare på samhällsbyggnadskontoret.

Cyklistvelometern genomfördes för första gången 2018. Nu är det dags för en andra omgång för den riksomfattande enkäten som genomförs av Cykelfrämjandet.

— För att få ett specifikt resultat för Alingsås kommun krävs ett visst antal svar, så vi hoppas självklart att många vill vara med och tycka till. Allmänhetens synpunkter är jätteviktiga för oss för att kunna göra Alingsås stad och övriga delar av kommunen ännu bättre för cyklister, säger Louice Norén.

Den digitala enkäten är öppen för svar från 27 maj till 31 augusti. Resultatet presenteras sedan under hösten 2020. 

— Resultatet blir ett underlag i det fortsatta arbetet med att ta fram en cykelplan för Alingsås kommun. Vi planerar även att göra en uppföljande mer detaljerad enkät med mer lokalt fokus som bygger vidare på Cykelfrämjandets mer övergripande enkät. Men det återkommer vi till längre fram, säger Louice Norén.

Länk till enkäten.

Mer information
Louice Norén, utredare trafik och planering, 0322 - 61 67 18.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Jonas Mökander
Kommunikatör
Jonas Mökander

Relaterad media