2021-11-10 06:00Pressmeddelande

Träffa kommunens familjehemssekreterare

Enhet familjehem i Alingsås kommunEnhet familjehem i Alingsås kommun

Alingsås kommun har ett stort behov av fler familjehem. Under två lördagar i november kommer kommunens familjehemssekreterare finnas på plats på köpcentret Vimpeln för att den som går i tankar om att öppna upp sitt hem för ett barn eller ungdom kan få veta mer.

Att bli familjehem innebär att man tar emot ett barn som av någon anledning inte kan bo kvar i sitt tidigare hem.

– Som familjehem arbetar man för barnets bästa i samarbete med föräldrar och med oss på socialtjänsten för att alla ska känna sig trygga genom hela processen, säger Magnus Pettersson, familjehemssekreterare på Alingsås kommun.

Det finns alltid ett behov av framtida familjehem i Alingsås kommun då både yngre barn och tonåringar ibland behöver ett nytt hem. För att träffa alingsåsarna och berätta mer för de familjer som är intresserade kommer Magnus Pettersson och hans kollegor att stå på Vimpelns köpcentrum redo för samtal lördagarna 13/11 och 20/11.

– Vi gjorde en liknande satsning 2019 innan pandemin som föll väldigt väl ut. Nu hoppas vi på stort intresse även den här gången så att vi på sikt kan få fler familjer som vill öppna upp sitt hem för ett barn. Vi tror att steget att prata med oss på Vimpeln kan vara lättare, än att ta kontakt med oss på socialtjänsten, säger Magnus Pettersson.

Den som vill bli familjehem får genomgå en grundutbildning om hur det är att leva med ett familjehemsplacerat barn. I utbildningen ingår exempelvis allt från konkreta tips i vardagen till hur det fungerar med juridiska frågor.

– Det viktigaste för att bli familjehem är att man har ett tryggt och stabilt liv där det finns tid och plats för ett barn. Det finns heller ingen mall för hur familjen ska se ut utan det viktigaste är att förutsättningarna matchar de barn och ungdomar som är i behov av familjehem, avslutar Magnus Pettersson.

Träffa familjehemssekreterarna på plats i Vimpelns köpcenter lördagarna 13/11 och 20/11 kl. 11-15.

Läs mer på alingsas.se/familjehem

 Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Maria Källgren
Kommunikatör
Maria Källgren