2022-03-23 08:00Pressmeddelande

Sommarlovsföretagande tillbaka i Alingsås och Vårgårda 2022

Ungdomarna som deltog i sommarföretagarskolan i Alingsås 2021Ungdomarna som deltog i sommarföretagarskolan i Alingsås 2021

För andra året planeras det för företagarskola för Alingsås- och Vårgårdaungdomar mellan 16 och 18 år som ges möjlighet att prova på att starta och driva företag under sommaren, som ett alternativ till de kommunala feriejobben. Det är Nyföretagarcentrum Alingsås som leder utbildningen på uppdrag av Alingsås och Vårgårdas kommuner.

Upplägget är liknande föregående års, där ungdomarna får en veckas utbildning kring företagande under första veckan efter skolavslutningen, 13-17 juni. Därefter får de möjlighet att driva sitt eget företag under resterande sommarveckor. I slutet av sommarlovet träffas gruppen igen för att berätta för sina kamrater och kursledare hur det gick.

- Vi tycker att det känns väldigt roligt att få möjlighet att erbjuda ungdomar en insyn i hur det är att driva ett eget företag på ett enkelt sätt och även ge dem möjligheten att tjäna pengar på sina egna idéer, säger Jenny Almén Linn, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Alingsås.

Förra årets deltagare var mycket nöjda med kursen, där flera nämnde att de hade fått med sig nya kunskaper om företagande, tjänat pengar och dessutom fått medial uppmärksamhet. Dessutom var den samlade bilden att det var en rolig utbildningsvecka som kantades av spännande utmaningar och nya bekantskaper.

- Nyföretagande är en viktig faktor för kommunens välmående och ungdomarna är vår framtid. Förra årets sommarföretagarskola föll så väl ut och vi är därför glada att möjliggöra för fler unga människor att testa sina entreprenöriella vingar även i år, säger Anna Milsta, näringslivsstrateg på Alingsås kommun.

- Vi har erbjudit ett liknande koncept flera år tidigare i Vårgårda, men tycker att kombinationen mellan Vårgårda och Alingsås känns rolig och spännande, då våra kommuner ligger så nära varandra och i princip har en gemensam arbetsmarknad. Det känns väldigt roligt att ha hittat det här sättet att samarbeta på, säger Johanna Heleander, verksamhetsledare på Center of Innovation i Vårgårda.

Under 2022 erbjuder Alingsås kommun 25 och Vårgårda kommun fem platser. Ansökan sker via feriejobb-portalen på kommunernas respektive hemsidor. 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Jenny Almén Linn

Verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Alingsås

Epost: alingsas@nyforetagarcentrum.se

Tel: 0708-69 95 02

 

Anna Milsta

Näringslivsstrateg, Alingsås kommun

Epost: anna.milsta@alingsas.se

Tel: 0322-61 69 01

 

Johanna Heleander

Verksamhetsledare Center of Innovation

Epost: johanna.heleander@vargarda.se

Tel: 0706-10 06 82


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.