2020-02-27 07:59Pressmeddelande

Seminarium ska hjälpa lärare att prata om klimatångest

Klimatångest och klimatförnekelse står på schemat när lärare vid Alströmergymnasiet på måndag deltar i ett seminarium på temat hållbar utveckling. 

Klimatfrågan är ett återkommande samtalsämne bland skolans unga och genom de föreläsningar som anordnas under måndagen är tanken att lärarna ska få tips på hur de kan prata om detta med eleverna.

Förmiddagen går under parollen ”Att undervisa om klimatfrågor” och gymnasieskolans lärare och skolledare har möjlighet att delta i de tre föreläsningar som erbjuds. På schemat står:

  • ”Klimatet, vetenskapen och en bättre framtid.” Föreläsning av Mikael Karlsson,  docent i miljövetenskap på KTH.
  • ”Klimatpsykologin i glappet mellan kunskap och handling”. Föreläser gör Paula Richter från Klimatpsykologerna och Psykologer för hållbar utveckling.
  • ”Komplexa frågor i utbildning för hållbar utveckling”. Föreläsning av Anna Mogren, regionansvarig för Den globala skolan.

Alströmergymnasiet har från Skolverket fått utmärkelsen ”En skola för hållbar utveckling” för sitt miljöengagemang och måndagens seminarium är en del av detta arbete.

Media hälsas välkommen att delta! Föreläsningarna hålls 8:30-12:00 på Alströmergymnasiet. 

Läs mer om dagen.

Kontakt:
Jens Wallin, rektor Alströmergymnasiet, jens.wallin@alingsas.se, tfn: 0322-61 65 27.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Allt ackompanjerat av en doft av nybakt; Alingsås är ju trots allt känd som Kaféstaden och är en av Sveriges kafétätaste städer. Här har du nära till naturen, de många sjöarna och storstaden Göteborg, endast fem mil bort. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. När höstmörkret sänker sig lyses staden upp av Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.