2023-05-24 08:44Pressmeddelande

Satsning på tillgänglighet under Potatisfestivalen

Lekplats med grönområde

En helt ny aktivitetsyta i Nolhaga park anpassad för personer med funktionsnedsättning. Det blir verklighet för att Potatisfestivalen 2023 ska bli mer tillgänglig och inkluderande.

Potatisfestivalen är för många förknippat med en härlig folkfest i högt tempo. Det bilden ska leva vidare, men nu kompletteras den med en ny aktivitetsyta riktad till personer som har behov av att vara i en lugnare miljö.

— Vi har känt att det funnits behov av den här typen av aktiviteter för att bredda målgruppen för festivalen. Vi vill självklart att alla ska känna sig välkomna och hitta någon aktivitet i programmet som känns rolig och kittlande, säger Robert Gustafsson, mänskliga rättighetsstrateg på Alingsås kommun.

I Nolhaga park kommer det exempelvis finnas en enkel hinderbana, prova-på-handboll med AHK, enkelgympa och discgolf. Allt sker i en lugn miljö anpassad för målgruppen och för att skapa trygghet sker deltagande i sällskap av målsman.

— Det är med stor glädje vi välkomnar den här utvecklingen av festivalen så att den tar ytterligare ett steg mot att vara en tillgänglig festival för alla, avslutar Claes Andreasson, projektledare evenemang.Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Projektledare evenemang
Claes Andreasson