2020-05-26 12:32Pressmeddelande

Pressvisning av sommarutställning på Alingsås konsthall: NEDSLAG

Sommarkväll, olja på duk (detalj)
Konstnär: Jörgen Lindgren Sommarkväll, olja på duk (detalj) Konstnär: Jörgen Lindgren

Välkommen på pressvisning av sommarutställningen NEDSLAG - valda verk ur kommunens konstsamling, torsdagen den 28 maj kl. 11:00 på Alingsås konsthall.

Mellan åren 1956-2009 har Alingsås kommun investerat i offentlig konst som allmänheten kan ta del av när man rör sig i kommunens byggnader. Som till exempel på Alströmergymnasiet, Rådhuset och i entrén på de flesta förvaltningar.

NEDSLAG har samlat godbitar ur kommunens konstsamling. Besökaren får se kvalitativ konst över tid, i olika tekniker och många stora samtida svenska konstnärer finns representerade. 

Pressvisning

När? Torsdagen den 28 maj kl. 11.00
Var? Alingsås konsthall


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Niklas Ehnfors
Kommunikationschef
Niklas Ehnfors
Journalister som vill komma i kontakt med Alingsås kommun för svar på frågor, intervjuer etc., är varmt välkomna att kontakta kommunikationschefen som både förmedlar svar på frågor och kontakt med rätt person.
Utställningsproducent Alingsås konsthall
Greta Voćar