2023-01-24 08:00Pressmeddelande

Pressvisning av My Graphite Task på Alingsås konsthall

Del av affisch för utställningen My Graphite Task av Hanna Ivy IveslättDel av affisch för utställningen My Graphite Task av Hanna Ivy Iveslätt

Media hälsas välkommen på pressvisning torsdagen den 26 januari kl. 13 för Alingsås konsthalls nya utställning "My Graphite Task" av Hanna Ivy Iveslätt.

Konsten utforskar det tysta arvet i Hannas egen släkts kvinnohistoria. Iveslätts blyertsteckningar, collage och texter visar upp outtalade överförda minnen av flykt, förföljelse, främlingskap och exil hos både konstnärens mormor och farmor.

Arbetet handlar om hur konsten kan vara avgörande för att förstå sig själv, sin historia och sin samtid.

Pressvisningen startar kl. 13 i Alingsås konsthall torsdagen den 26 januari.
Konstnären är på plats för intervju och bilder. Mer om utställningen "My Graphite Task".

Välkommen på vernissage!
Lördagen 28/1 kl. 12 invigs utställningen av Anne Gunnevik, ordförande i Kultur- och utbildningsnämnden. Därefter följer ett samtal med konstnären. Konsthallen håller öppet kl. 10-14.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Utställningsproducent Alingsås konsthall
Greta Voćar