2020-04-16 08:55Pressmeddelande

Potatisfestivalens 40-årsfirande flyttas fram två månader 

Nu är det klart att Alingsås Potatisfestival som i vanliga fall alltid går av stapeln i juni flyttas fram till slutet på augusti. Detta efter att styrgruppen tillsammans med övriga inblandade har sett över olika möjligheter och datum. En lösning som var självklar enligt projektledare Claes Andreasson. 

– Firande av den blivande 40-åringen blir det, men på grund av rådande omständigheter genomförs årets Potatisfestival något senare. Ambitionen är att mycket av det som redan är inplanerat ska kunna genomföras och flyttas fram till det nya datumet som i veckan beslutades bli den 28-30 augusti, säger Claes Andreasson, projektledare. 

Potatisfestivalen har i alla år samarbetat med lokala föreningar, något som kan underlätta framflyttningen då flera inblandade har sin verksamhet i Alingsås. 

Alingsås kommun följer dagligen utvecklingen av covid-19 och stämmer hela tiden av med Folkhälsomyndighetens olika restriktioner och rekommendationer, vilket i sin tur kan innebära ytterligare ändringar beroende på läget. Det pågående arbetet och omstrukturering av 2020 års programpunkter för Potatisfestivalen fortsätter och kommer att presenteras senare. 

Kontakt
Claes Andreasson, projektledare evenemang 
claes.andreasson@alingsas.se, 0734-269840Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Allt ackompanjerat av en doft av nybakt; Alingsås är ju trots allt känd som Kaféstaden och är en av Sveriges kafétätaste städer. Här har du nära till naturen, de många sjöarna och storstaden Göteborg, endast fem mil bort. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. När höstmörkret sänker sig lyses staden upp av Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.


Kontaktpersoner

Maria Källgren
Kommunikatör
Maria Källgren

Relaterad media