2021-11-03 06:50Pressmeddelande

Öppet hus på Arkivens dag

Lördagen den 13 november firas Arkivens dag runt om i Sverige. I Alingsås bjuds det in till öppet hus på Alingsås arkivcentrum på Sidenvägen 7.

I år har kommun- och föreningsarkivet flyttat till nya ändamålsenliga lokaler som ska säkerställa både bevarande och tillgänglighet. Vi vill gärna visa upp de nya lokalerna och har därför öppet hus på Alingsås arkivcentrum på arkivens dag. 

I arkivet finns bland annat röstlängder från valet 1921 – hundra år efter införande av allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor. Där finns också beslut som påverkat stadens utveckling och berättelser om personer och föreningar. Kanske finns dina eller dina släktingars skolbetyg bevarade?  

Dessutom finns personal från Alingsås museum på plats den här lördagen. De visar hur du kan använda digitaltmuseum.se för att söka i museets samlingar, innehållande föremål, arkivhandlingar och äldre fotografier från Alingsås. 

Välkommen på öppet hus lördagen den 13 november kl. 10-14 på Alingsås arkivcentrum på Sidenvägen 7. Visning av kommun- och föreningsarkivets depåer sker kl. 11, 12 och 13. Det finns ett begränsat antal platser vid respektive visningstillfälle. 

Arkivens dag är ett samarbete mellan arkivens samtliga sektorer och omfattar alla typer av arkivinstitutioner över hela landet. Målsättningen är att väcka intresse för arkivens verksamhet i bred bemärkelse.

Mer information
Magnus Engvall, kommunarkivarie
0322 -61 72 41
magnus.engvall@alingsas.seOm Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Jonas Mökander
Kommunikatör
Jonas Mökander

Relaterad media