2023-01-02 09:22Pressmeddelande

Nytt utegym har öppnat vid Nolhaga Parkbad

Några av maskinerna på utegymmet vid Nolhaga Parkbad.

Under vintern har det nya utegymmet vid Nolhaga Parkbad färdigställts. Nu står allt klart och alla är välkomna att träna.

I kommunfullmäktiges budget för 2022 tilldelades kultur- och utbildningsnämnden 1 miljon kronor för att bygga ett nytt utegym. Placeringen bestämdes i juni 2022 och därefter gjordes en upphandlingen innan bygget har slutförts nu under vintern.

Någon storslagen invigning av gymmet blir det inte i nuläget, men det är öppet för alla att använda – trots att några mindre saker återstår som lite större skyltar om ordningsregler.

— Vi väntar med invigning till våren, men jag vill uppmuntra alla träningssugna och flanörer att komma förbi och testa på det sprillans nya gymmet, hälsar Jan Wärn, verksamhetschef inom kultur- och utbildningsförvaltningen.  

Gymmet är utrustat med tio olika maskiner och stationer som alla är möjliga att individualisera för att passa olika förutsättningar. Här finns battleropes, ben-bröst-mage-rygg-maskiner och även en station för att klättra, hänga och göra lyft med sin egen kropp som enda vikt. Ett allsidigt utegym som möjliggör att träna hela kroppen. 

— Jag hoppas och tror att utegymmet blir ett bra tillskott för alla de som motionerar i och omkring Nolhagaområdet. En riktig folkhälsosatsning. Det är extra roligt att maskinerna är konstruerade så att även mer vana utövare kommer få utväxling av träningen, säger Jan Wärn. Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.

Relaterad media