2022-05-03 12:37Pressmeddelande

Nordens bästa förare intar Savannen

Tre RC-bilar i hög fart på tävlingsbanan

Gillar du racing och bilar? Då ska du besöka Savannen under Potatisfestivalen där Lerums RC arrangerar Battle of Nordics för Large Scale Off-Road RC-bilar. 

I sex tidigare upplagor av Potatisfestivalen har Lerums RC arrangerat en mindre uppvisningstävling på Savannen. I år utvecklas det rejält när Nordens bästa förare har bjudits in till en riktig tävling för stora RC-bilar.

–  Det känns oerhört roligt och stort för Alingsås att välkomna ett nordiskt mästerskap i motorsport som jag tror kommer att locka många besökare till staden i samband med årets Potatisfestival, säger Claes Andreasson, projektledare Alingsås kommun.

Tävlingen körs i olika klasser över alla tre dagarna med start på fredagen. Då vankas det träning och seedning innan tävlingen fortsätter med kval på lördagen och olika finalrundor på söndagen. Hittills har flera av de bästa förarna från de nordiska länderna anmält sig och totalt beräknas mellan 40 och 60 ekipage ställa upp i de olika klasserna. Det går ut på att köra så många varv som möjligt på banan under en specifik tid.

Bilarna kan vara upp till en meter långa och väga upp till 20 kilo. De drivs med bensin och i den största klassen kan motorerna vara upp mot 80 kubik. 

–  Det kommer bli fullt drag med mycket action på Savannen hela helgen så vi hoppas att många kommer dit och kikar på spännande racing, säger Patrik Runsteen i arrangörsstaben.

Nordiskt mästerskap i RC-bilar

När: 10-12 juni
Var: Savannen, Alingsås.
Hemsida för mästerskapetOm Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Maria Källgren
Kommunikatör
Maria Källgren

Relaterad media