2019-02-26 07:02Pressmeddelande

Nolhaga Parkbad öppnar med gratisvecka

null

Snart slår Alingsås nya friskvårdsanläggning upp portarna för allmänheten och man gör det med buller och bång: alla bjuds på en gratisvecka i Nolhaga Parkbad.

Den 4 mars öppnar Alingsås nya friskvårdsanläggning, Nolhaga Parkbad. Den efterlängtade premiären väntas bjuda på en minsta sagt blöt vecka i Alingsås; under vecka 10 får nämligen alla gratis inträde. Det kommer att bjudas på allt från svettigt motionssim till bubbelkaskader och kittlande turer i vattenrutschkanorna.

    — Det är en må-bra-anläggning med allt från hård motionssim till ren avkoppling konstaterar Jan Wärn, verksamhetschef anläggningar och fritid.

    — Det känns mycket inspirerande att få bjuda in kommuninvånarna till deras nya friskvårdsanläggning - vi vet att det är väldigt många som har väntat och längtat efter den här dagen och nu är den snart här! Äntligen har vi fått ett helt nytt fantastiskt ställe att motionera, leka och njuta i, säger Mia Wallander, enhetschef Nolhaga Parkbad.

Jan Wärn och Mia Wallander har tillsammans med sina kollegor haft några oerhört hektiska månader bakom sig och de är nöjda och stolta över alingsåsarnas nya friskvårdsanläggning. Även om bubblandet och lekandet, skvättandet och simmandet kommer att vara gratis under hela premiärveckan så kommer lördagen att bli extra festligt, då Nolhaga Parkbad invigs officiellt. Bland annat håller kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson tal, elever från Kulturskolan bjuder på dans och musik vid poolkanten och representanter från simklubbarna berättar om sina verksamheter.

    — Efter invigningen på lördag är det fritt fram för alla att köra bad fram till 17:00, konstaterar Jan Wärn.

Nolhaga Parkbad byggdes i sin ursprungliga version 1968 och efter förvandlingen så har anläggningen växt med runt 4 000 kvadratmeter. Metamorfosen innebär bland annat att besökarna nu kan njuta av fyra stycken badbassänger, två vattenrutschkanor - Säveån och Lillån - bubbelzoner, vattenpist och strömkanal. Och det är bara en del av utbudet. 

Badhuset har vid ombyggnaden utrustats en utomhusterrass med varmpool ackompanjerad av utsikten över Nolhagas vackra natur. Även från insidan av badhuset kan man följa Nolhagaparkens växlande årstider och se trädens lövverk byta färg.

    — Det är verkligen en vacker omgivning som genom arkitekturen lyfts in i delar av friskvårdsanläggningen och ger en extra dimension åt besöket, avslutar Mia Wallander.

Utöver det bad och bastu som ingår i entrén, så finns även en hel övervåning med relaxanläggning att njuta av. I Lugnet, som avdelningen kallas, väntar bland annat ångbad, hinkdusch, Japanpool, varmbassäng och en eldstad den njutningslystne. För den som vill finns det även möjlighet att köpa till massage.

Nolhaga Parkbad kommer under premiärveckan, vecka 10, att ha öppet måndag till fredag från 15:00 till 21:00. Under lördagen så hålls invigningen mellan 9:30-11:00 och därefter är det fritt bad fram till 17:00. Även söndagen vecka 10 håller friskvårdsanläggningen öppet, då 09:00-17:00.

Vill du veta mer om Nolhaga Parkbad?
nolhagaparkbad.se hittar du den information du behöver.


Kontakt:

Mia Wallander, enhetschef Nolhaga Parkbad
mia.wallander@alingsas.se
tfn: 0322-61 61 99

Jan Wärn, enhetschef
jan.warn@alingsas.se
tfn: 0322-61 61 82


Alingsås, som ligger fem mil nordost om Göteborg, har ca 40 000 invånare. Med ett attraktivt läge och växande kommuninvånarantal, är staden under kraftig tillväxt. Ändå finns en geniun prägel kvar på staden. Genom åren har den behållit sin karaktär och prisats för sina innergårdar och sin mysiga stadskärna med gamla träbyggnader från 1700- och 1800-talen. Staden är känd som "Kaféstaden" och är en av Sveriges kafétätaste städer med ett stort antal kaféer och bagerier, var och en med sin egen prägel. Sedan 1999 har Alingsås också etablerat sig som "Ljusstaden". Ca 80 000 personer besöker Lights in Alingsås under oktober varje år, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser. Cykelstaden Alingsås är också välkänd för sina satsningar inom hållbar stadsbyggnad och återvinning. 


Om Alingsås kommun

Alingsås, som ligger fem mil nordost om Göteborg, är en kommun i Västra Götaland med ca 40 000 invånare. Alingsås ligger vid de stora sjöarna Färgen, Mjörn och Anten. Med ett attraktivt läge och växande kommuninvånarantal, är staden under kraftig tillväxt. Ändå finns en geniun prägel kvar på staden. Genom åren har den behållit sin karaktär och prisats för sina innergårdar och sin mysiga stadskärna med gamla träbyggnader från 1700- och 1800-talen. År 1984 tog Alingsås emot det europeiska byggnadsvårdspriset "Europa-Nostra-diplomet" för just sättet att renovera, bevara och förnya innerstaden i gammal stil. Staden är känd som "Kaféstaden" och är en av Sveriges kafétätaste städer med ett stort antal kaféer och bagerier, var och en med en egen prägel. En förklaring till alla kaféer och bagerier sägs vara att många kvinnor under 1900-talets första hälft arbetade i industrier och därför inte hann baka sitt eget bröd utan fick köpa färskt bröd. Sedan 1999 har Alingsås också etablerat sig som "Ljusstaden". Ca 80 000 personer besöker varje oktober Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser med ledande ljusdesigners från hela världen. Längs en slinga genom staden och storytelling får besökarna möjlighet att uppleva fantastisk ljusarkitektur som håller absolut världsklass. Höstmörka och vardagliga utomhusmiljöer förvandlas till spännande ljuskonstverk. Regnpiskade och anonyma fasader blir varma och färgsprakande, skogssjöar blir futuristiska landningsbanor och i oaser av ljus uppstår nya och inbjudande mötesplatser i staden. Cykelstaden Alingsås är också välkänt för sina satsningar inom hållbar stadsbyggnad för bland annat passivhusteknik och återvinning. Alingsås anses vara en av de mest framstående kommunerna i Sverige inom social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Alingsås har en vision, Vision 2019, som är ledande för allt arbete och planering i Alingsås. Visionen består av tre målbilder: · Alingsås är den moderna mötesplatsen med småstadens fördelar och storstadens möjligheter. · Alingsås har en central roll i Västsveriges utveckling och satsar på hållbarhet och livskvalitet i hela kommunen. · Alingsås har 42 000 invånare år 2019.


Kontaktpersoner

Karin Alvermalm
Förvaltningschef Socialförvaltningen
Karin Alvermalm
Helena Balte
Förvaltningsschef Barn- och ungdomsförvaltningen
Helena Balte
Birgit Börjesson
Vice ordförande vård- och omsorgsnämnden (S)
Birgit Börjesson
Anton César
Vice ordförande Barn- och ungdomsnämnden (S)
Anton César
Jonas Dahl
Energi- och klimatrådgivare
Jonas Dahl
Sara Dahlin
Förvaltningschef kultur- och utbildningsförvaltningen
Sara Dahlin
Anna Milsta
Enhetschef näringsliv och utveckling, samhällsbyggnadsförvaltningen
Anna Milsta
Niklas Ehnfors
Kommunikationschef
Niklas Ehnfors
Journalister som vill komma i kontakt med Alingsås kommun för svar på frågor, intervjuer etc., är varmt välkomna att kontakta kommunikationschefen som både förmedlar svar på frågor och kontakt med rätt person.
Anne Gunnevik
Ordförande kultur- och utbildningsnämnden (L)
Anne Gunnevik
Jerker Gustafsson
Personalchef
Jerker Gustafsson
Cecilia Knutsson
Stabschef, kommunledningskontoret
Cecilia Knutsson
Maria Källgren
Kommunikatör
Maria Källgren
Martin Lindberg
Gruppledare Vänsterpartiet (V)
Martin Lindberg
Lady France Mulumba
Ordförande bygg- och miljönämnden (KD) och gruppledare Kristdemokraterna
Lady France Mulumba
Ulrika Mårdborg
Kostchef
Ulrika Mårdborg
Jonas Mökander
Kommunikatör
Jonas Mökander
 Joachim Palmqvist
IT-chef
Joachim Palmqvist
Eva-Lotta Pamp
Ordförande Vård- och omsorgsnämnden (M)
Eva-Lotta Pamp
Kent Perciwall
Ordförande socialnämnden (KD)
Kent Perciwall
Jenny Perslow
Exploaterings- och tillväxtchef
Jenny Perslow
Maria Standar
Kommundirektör
Maria Standar
Camilla Stensson
Vice ordförande bygg- och miljönämnden (S)
Camilla Stensson
Eija Suhonen
Säkerhetschef
Eija Suhonen
Maja Theorin
Kommunikationsstrateg
Maja Theorin