2020-02-24 07:00Pressmeddelande

Nolhaga Parkbad firar ett år!

Nolhaga Parkbads relaxavdelningNolhaga Parkbads relaxavdelning

Med cirka 2 500 besökare i veckan sedan invigningen för drygt ett år sedan, har Alingsås nya friskvårdsanläggning Nolhaga Parkbad infriat besöksprognoserna med råge. Måndagen den 2 mars bjuds alingsåsarna in till ett veckolångt 1-årsjubileum som startar med tårtkalas.

—  Det riktigt snurrar i huvudet när jag tänker tillbaka på allt som hänt och hur vi låg i inför öppnandet med gratisveckan, säger Jan Wärn, verksamhetschef anläggningar och fritid. Vi har haft vansinnigt roligt och nu vill vi att så många som möjligt kommer hit och firar året som gått med oss.

Program
Firandet startar måndagen den 2 mars kl. 13:00-17:00 då man bjuder på kaffe och tårta i entrén. Veckan fortsätter sedan med en rad aktiviteter där tonvikten läggs vid aktiviteter som att prova-på stationer på relaxavdelningen och delar av träningsutbudet.

En höjdpunkt spås vara de guidade turerna av tekniken bakom kulisserna och hur vattenreningen fungerar. Barnen kan gå tipspromenad, får ballonger och träffar Badman varje dag. För detaljer, se bifogad pdf.

Ett år besökstätt som gått

Man har räknat till drygt 158 000 unika bad på ett år. De besöksmässiga högtrycken har framförallt legat under skolloven med en topp under jullovet då köerna ringlade i flera led i entrén och 7-800 besökare kom varje dag. Även sommarmånaderna, framförallt juli månad lösete mellan 6-800 personer biljett in till Nolhaga Parkbad.

—  Vid några tillfällen har vi öppnat upp A-hallen och tagit fram bollar och andra lekredskap så barnen har fått springa av sig där i väntan på att få komma in och bada, fortsätter Wärn.

Besökare har förutom alingsåsare, kommit främst från Borås, Herrljunga och Göteborg.

— Jättekul att vi även har lockat hit personer utifrån, det visar att vi har fått till en riktigt attraktiv anläggning. Men mest glad är jag över att alingsåsarna har kunnat njuta av ett badhus på hemmaplan igen efter flera års väntan, avslutar Jan Wärn. 

Vill du veta mer om Nolhaga Parkbad? 
På nolhagaparkbad.se hittar du den information du behöver.

 

 

 


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Allt ackompanjerat av en doft av nybakt; Alingsås är ju trots allt känd som Kaféstaden och är en av Sveriges kafétätaste städer. Här har du nära till naturen, de många sjöarna och storstaden Göteborg, endast fem mil bort. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. När höstmörkret sänker sig lyses staden upp av Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.