Sollebrunns AIK, Långareds BoIS och SK Mjörn beviljas bidrag med 500 000 kronor vardera för att anlägga en näridrottsplats. Det betyder att kommunstyrelsens satsning på folkhälsa och en levande landsbygd ser ut att slå mycket väl ut.
Det var i början av sommaren som Alingsås kommun öppnade upp ansökningsperioden för den helt nya satsningen på näridrottsplatser på landsbygden. Kommunstyrelsen gjorde plats för satsningen i sin budget för åren 2024-2026 och ordförande Daniel Filipsson (M) är nöjd med utfallet.
– Alla tre anläggningarna kommer att placeras på strategiska platser i respektive tätort, alldeles intill skolan eller redan befintlig idrottsplats. Det betyder att de här nya näridrottsplatserna skapar ett mervärde som inte finns i dag där barn och ungdomar kan träffas och röra på sig året om. Det kan inte bli annat än lyckat och jag ser fram emot att följa det fortsatta arbetet ute i föreningarna, säger Daniel Filipsson.
Grunden i en näridrottsplats är en inhägnad konstgräsmatta eller gummimatta med mål och möjligheter för olika idrotter. Nu blir det alltså tre nya sådana som kommer byggas och skötas av SK Mjörn, Långareds BoIS och Sollebrunns AIK. Bidraget som föreningarna får är ett engångsbelopp på 500 000 kronor som ska täcka kostnaden för att anlägga näridrottsplatsen.
– Näridrottsplatser är något som främjar folkhälsan och nu har vi beviljat bidrag för tre stycken på olika platser i kommunen. Det ser vi som ett bra resultat som tyder på att vi har ett aktivt föreningsliv som tog den här chansen när den dök upp, säger kommunstyrelsens vice ordförande Simon Waern (S).
Bidraget på 500 000 betalas ut löpande allt eftersom föreningarna kommer igång med bygget och full utbetalning sker först efter att anläggningarna är färdigbyggda.
Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.