2021-08-27 11:24Pressmeddelande

Kronprinsessparet i digitalt möte med Alingsås kommun

Daniel Filipsson med kronprinsessparet på datorskärmenDaniel Filipsson med kronprinsessparet på datorskärmen

Idag har Daniel Filipsson, kommunstyrelsens ordförande, träffat kronprinsessan Victoria och prins Daniel i ett digitalt möte. Kronprinsessparet har träffat många av landets kommuner under det gångna pandemiåret och nu var turen äntligen kommen till Alingsås.

- Det var ett mycket trevligt samtal. Kronprinsessparet hade fortfarande vårt fantastiska 400-årsjubileum färskt i minnet, och talade om det fina bemötandet och hur det verkade som att alingsåsarna gått man ur huse för att sluta upp längs deras vandringsväg genom staden när de besökte oss, berättar Daniel Filipsson.

Utöver dessa fina gemensamma minnen talades det givetvis också om hur Alingsås hade hanterat och klarat pandemin så här långt.

- Jag kunde med stolthet berätta att vi hanterat coronakrisen på ett bra sätt i Alingsås kommun, men också att jag känner oro för att smittspridningen nu stiger igen. Kronprinsessparet delade min oro och vi var överens om vikten av att så många som möjligt vaccinerar sig. Då var vaccinationsmottagningen på Alströmergymnasiet ett bra exempel på hur vi arbetar för att vaccinera våra unga, säger Daniel Filipsson.

Ett annat samtalsämne var intresset för folk att flytta från storstad till småstad och landsbygd för att uppfylla drömmen om eget hus och gräsmatta, och vad den trenden innebär för en kommun som Alingsås.

- Kronprinsessparet bad mig att hälsa till alla alingsåsare, tack för senast och på återseende, avslutar Daniel Filipsson.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Daniel Filipsson
Kommunstyrelsens ordförande (M), gruppledare Moderaterna
Daniel Filipsson