2021-04-22 07:55Pressmeddelande

Kombinerad när- och fjärrundervisning terminen ut

DescriptionDescription

Det blir kombinerad när- och fjärrundervisning på Alströmergymnasiet fram till sommarlovet. Det beslutade kultur- och utbildningsnämnden på onsdagens sammanträde.

De nationella rekommendationer om fjärrundervisning från Folkhälsomyndigheten upphörde att gälla den 1 april. Istället har Smittskydd Västra Götaland lokala rekommendationer utifrån smittskyddsläget i regionen som kultur- och utbildningsförvaltningen följer noggrant. Nuvarande lokala rekommendationer gäller till 2 maj och säger att maximalt 50 procent av gymnasieeleverna kan ha närundervisning i skolans lokaler om smittläget så tillåter.

Sedan februari 2021 har Alströmergymnasiet haft kombinerad när- och fjärrundervisning i någon form vilket inneburit att ett antal elever varje vecka haft närundervisning. Kultur- och utbildningsnämnden beslutade på sitt sammanträde den 21 april att förlänga den kombinerade när- och fjärrundervisningen till läsårets slut. Beslutet innebär att en årskurs kommer att ha närundervisning samt att skolans rektorer har möjlighet att kalla in elever till närundervisning om så bedöms vara nödvändigt för att eleven ska nå måluppfyllelse.

För elever med fjärrundervisning finns det fortsatt möjlighet att hämta take away-luncher från kommunens restauranger och caféer. De elever som har närundervisning ska äta lunch i skolans matsal.

Vecka 17: Årskurs 3 närundervisning, årskurs 1-2 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 18: Årskurs 2 (mån-ons) och årskurs 1 (tor-fre) närundervisning, årskurs 3 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 19: Årskurs 3 närundervisning, årskurs 1-2 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 20: Årskurs 1 (mån-ons) och årskurs 2 (tor-fre) närundervisning, årskurs 3 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 21: Årskurs 3 närundervisning, årskurs 1-2 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 22: Årskurs 2 (mån-ons) och årskurs 1 (tor-fre) närundervisning, årskurs 3 fjärrundervisning med av rektor beslutade undantag.

Vecka 23: Avslutningsvecka, årskurs 1-2 på plats.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Pär Hellsten
Administrativ chef, Utbildningsförvaltningen
Pär Hellsten