2022-03-23 12:02Pressmeddelande

Invigning av framtidens förskola

Illustration av Brogårdens förskola ÄventyretIllustration av Brogårdens förskola Äventyret

Måndagen den 28 mars är det äntligen dags att inviga Brogårdens förskola Äventyret som efter om- och tillbyggnation blivit nästan dubbelt så stor.

–  Vi är glada att äntligen välkomna alla barn och få chansen att visa upp vår fina, nytänkande förskola, säger Ingela Karlson, rektor på Äventyret.

Under invigningen kommer representanter från Alingsåshem, Alingsås kommun och Skanska hålla tal och ceremonin avslutas med bandklippning och officiell invigning av den nya förskolan. Barnen på förskolan bjuds på underhållning och show med Kompisbolaget.

Äventyret - Nya Brogården

Sedan hösten 2020 har förskolan på Brogården renoverats och byggts till och är nu redo att invigas. Efter tillbyggnaden är idag 100 barn inskrivna, men förskolan har en kapacitet att ta emot 120 barn. Utemiljön runt förskolan har utökats till mer än dubbel storlek och är kreativt utformad för både små och stora barn. Utemiljön är öppen för alla att använda när verksamheten är stängd.

–  Det har varit ett intressant projekt och det är roligt att se hur bra det har blivit, säger Per-Martin Liljeäng, projektledare på Alingsåshem. Vi tycker förskolan smälter fint in i omgivningarna på Brogården och hoppas det ska bli ett uppskattat tillskott i området att nyttja utanför verksamhetens tider.

Den nya modellen

Både pedagoger och rektorer i Alingsås kommun har bjudits in till invigningen av Äventyret på Brogården för att ta del av den nya förskolemodellen som Brogårdens förskola är byggd efter. Förskolan är planerad i fyra större barngrupper vars lokaler är utformade i tre hemvister. Det är också den första förskolan i Alingsås kommun där barnen inte äter på sin avdelning utan tillsammans på det gemensamma mattorget. Förskolan har egen kock som kommer att tillaga maten på plats.

–  Jag ser fram emot att se de nya lokalerna, säger Helena Balte, förvaltningschef för Barn- och ungdomsförvaltningen. Det är ett mycket spännande projekt för kommunen som många ute i verksamheten är nyfikna på.

För mer information, vänligen kontakta:

Per-Martin Liljeäng
Projektledare Alingsåshem
Epost: per-martin.liljeang@alingsashem.se 
Telefon: 0322-61 77 74

Ingela Karlson
Rektor, förskolorna Brogården och Stocken, Nolby enhet
Epost: ingela.karlson@alingsas.se
Telefon: 0322-61 70 07Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Kommunikatör
Fanny Sävenek

Relaterad media