2020-04-22 05:45Pressmeddelande

Inget nationaldagsfirande i Nolhaga

Det är nu beslutat att årets nationaldagsfirande den 6 juni ställs in. Delar av programmet kommer att genomföras längre fram under året.
— Ett tråkigt men nödvändigt beslut utifrån rådande läge, säger Johan Edgren, verksamhetschef för kultur, turism och evenemang.

Gemensamt firande av nationaldagen den 6 juni har blivit en fin tradition i Alingsås. Men på grund av coronavirus covid-19 stryks hela det tänkta programmet med natinonaldagståg från Stora torget samt musik, dans och högtidstal vid Nolhaga slott.

Även ceremonin för de som under 2019 fått svenskt medborgarskap ställs in.

— Medborgarceremonin planerar vi att genomföra vid ett annat tillfälle senare i höst, men exakt under vilka former det blir får vi lov att återkomma till. Vi har meddelat alla berörda personer via brev nu i veckan, säger Johan Edgren, som givetvis beklagar att även nationaldagsfirandet tvingas att offras på grund av covid-19.

— Självklart är det jättetråkigt, firandet i Nolhaga är en fin och av många omtyckt tradition. Men vi kan inte ta några risker så beslutet var inte särskilt svårt att fatta i det läge vi befinner oss.

Kontakt
Johan Edgren, verksamhetschef för kultur, turism och evenemang, 0322-61 66 25.Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Allt ackompanjerat av en doft av nybakt; Alingsås är ju trots allt känd som Kaféstaden och är en av Sveriges kafétätaste städer. Här har du nära till naturen, de många sjöarna och storstaden Göteborg, endast fem mil bort. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. När höstmörkret sänker sig lyses staden upp av Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.

Relaterad media