2023-05-04 13:13Pressmeddelande

Gammalt och nytt blandas under Potatisfestivalen

Traditionsenliga programpunkter blandat med nyheter. Planeringen pågår för fullt för att Potatisfestivalen den 16-18 juni ska bli ännu en stor folkfest.

Under tre dagar förvandlas Alingsås stadskärna återigen till en festplats för mat, nöjen, aktiviteter och underhållning när Potatisfestivalen blir startskottet för sommaren. Årets festival invigs traditionsenligt med potatis och sill i Åmanska parken följt av uppträdande av Kulturskolan Alingsås. Därefter fortsätter programmet hela helgen med bland annat ankrace, alléloppis, fordonsparad, musikunderhållning och barnaktiviteter i Christinae kyrkpark.

På lördagen gästar Mamma Mu och Kråkan alla barn när de kommer till Järtas park med sin show Muuusikäventyr. Föreställningen är ett samarrangemang mellan Sparbanken Alingsås och Alingsås kommun.

– Det känns fantastiskt att vi ännu en gång kan välkomna alingsåsare och besökare till att samlas, bli underhållna och delta i aktiviteter som passar olika åldrar och intressen. Att vi dessutom i år har tagit fram en ny illustration som förmedlar den känsla vi vill uppnå med Potatisfestivalen; sommar, lekfullhet och nöjen, gör det extra roligt att börja släppa årets programpunkter, säger Claes Andreasson, projektledare evenemang.

Redan nu finns delar av programmet på upplevalingsas.se. Fler programpunkter kommer att läggas till allteftersom.Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Projektledare evenemang
Claes Andreasson