2021-11-05 11:31Pressmeddelande

Bokbuss placeras i Ingared

Grå buss som kommer att agera bibliotek i Ingared.Buss som kommer att agera bibliotek i Ingared.

En stationär bokbuss i centrala Ingared. Det blir den kortsiktiga lösningen medan arbetet med att hitta en permanent lokal för biblioteket på orten går vidare.
— Det är viktigt för nämnden att säkra biblioteksservicen i Ingared och det gör vi nu med en bokbuss, säger Anne Gunnevik, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Bakgrunden till att flytten av Ingareds bibliotek är att barn- och ungdomsförvaltningen behöver den aktuella lokalen för att erbjuda fler förskoleplatser. Strax före jul ska därför kultur- och utbildningsförvaltningen lämna lokalen, och arbetet med att hitta en annan långsiktig lösning på ett bibliotek i Ingared pågår för fullt på förvaltningen.

För att undvika ett glapp utan biblioteksservice blir den kortsiktiga lösningen att placera en stationär bokbuss i närheten av skolan på nära gångavstånd från Ingareds centrum. Bokbussen kommer att vara tillgänglighetsanpassad, och den kommer att vara bemannad i den utsträckning som biblioteksfilialen är idag.

— Det är viktigt för nämnden att säkra biblioteksservice i Ingared och det gör vi nu med en bokbuss. Vi kommer arbeta vidare med andra förvaltningar för få till en mer permanent lösning längre fram, säger Anne Gunnevik.

Kommundirektör Maria Standar är positiv till den lösningen som kultur- och utbildningsförvaltningen arbetat fram.

— Jättebra jobbat av förvaltningen att få fram en kreativ och bra lösning på kort tid. Bokbussen kommer att ge en bra service för Ingaredsborna och skapar också tid för att hitta en riktigt bra permanent lösning på sikt, säger Maria Standar.

Bokbussen i Ingared kommer att iordningställas och börja användas runt årsskiftet.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Anne Gunnevik
Ordförande kultur- och utbildningsnämnden (L)
Anne Gunnevik
Pär Hellsten
Administrativ chef, Utbildningsförvaltningen
Pär Hellsten