2019-09-20 10:45Pressmeddelande

Advokatbolaget fortsätter att växa

Bild på Kathrine och Jens.Kathrine Bergström, Biträdande jurist och Jens Nyström, Advokat.

För andra gången på kort tid förstärker Advokatbolaget, med kontor i Skellefteå och Umeå, sin organisation. Kathrine Bergström, specialist på immaterialrätt, anställs som biträdande jurist.

– En strategisk rekrytering som ger oss en helt ny inriktning och stora konkurrensfördelar på det affärsjuridiska området, säger Advokatbolagets delägare Jens Nyström.

Advokatbolaget är en byrå som är verksam inom bland annat affärsjuridik, och där är immaterialrätt ett viktigt område. Kathrine Bergström, som själv är upphovsman, intresserade sig redan på juristlinjen för immaterialrätt och specialiserade sig på området.

– Det har alltid varit den röda tråden i min juridiska bana, säger hon.

Kathrine är ursprungligen Skellefteåbo, men har länge bott i Stockholm och Kanada. Hon har mångårig bakgrund som förlagsjurist och har även drivit eget bolag som bland annat erbjudit juridisk konsultation till upphovsmän och föreläsningar i immaterialrätt. Kathrine kommer närmast från en notarietjänst vid Skellefteå tingsrätt och den 1 september gjorde hon sin första dag på Advokatbolaget.

– Byrån har ett väldigt lockande erbjudande som innebär att jag kan växa och utvecklas. Det är ett spännande bolag som expanderar och det känns väldigt inspirerande att få vara med och utveckla immaterialrättsdelen, säger Kathrine.

Advokatbolaget har ett lösningsorienterat arbetssätt när det gäller affärsjuridiken och Jens Nyström konstaterar att byrån i och med rekryteringen breddar sitt erbjudande på området.

– Behovet av hjälp med immaterialrättsliga frågor blir allt större i våra regioner, inte minst inom den expanderande datorspelsbranschen i Skellefteå, och med Kathrine ombord får vi kompetens som få andra byråer har. Kathrine är en trevlig person som inte räds att fatta svåra beslut, säger han.

Advokatbolaget anställde nyligen Frida Sandberg som advokatsekreterare och konkurshandläggare på nya kontoret i Umeå där fler nyckelpersoner ska ansluta inom kort.


Ämnen: Personal

Om Advokatbolaget

När svåra situationer uppstår, i privatlivet eller i företaget, behöver man en advokat som står stadigt vid ens sida under hela processen, som delar ens grundsyn och som kan hitta konstruktiva lösningar som fungerar även utanför själva rättssalen. En advokat som är stark i sak men behaglig i sättet, helt enkelt. Det här har varit vår grund ända sedan byrån grundades. Vi finns för människor och företag som uppskattar en advokat som är öppen för goda samtal och goda kompromisser även i de allra svåraste situationer. Oavsett om det rör sig om familjerätt, affärsjuridik, migrationsrätt eller fastighetsrätt så hjälper vi våra klienter att agera på rätt sätt vid rätt tillfälle. Och oavsett om det handlar om ett vardagsproblem eller en riktigt utsatt situation så lyfter vi blicken, tänker nytt och hittar vägar framåt tillsammans.


Kontaktpersoner

Jens Nyström
Advokat, delägare
Jens Nyström