2020-06-08 07:10Pressmeddelande

Kökets Favoriter och Makujakauppa får nya ägare

KitchenTime förvärvar nätbutikerna Kökets Favoriter och Makujakauppa av Adlibris.

Under det senaste året har Adlibris arbetat med att genomföra flera större förändringar och ökat sitt fokus på kärnverksamheten. Förändringsarbetet har börjat uppvisa positiva effekter och i sitt fortsatta arbete med att öka fokuseringen på kärnverksamheten väljer Adlibris att sälja av nätbutikerna inom kökstillbehör.

- Kökets favoriter och Makujakauppa är två välkända varumärken i sitt segment med stor potential. I vår strategi att fokusera på vår kärnverksamhet har vi dock konkluderat att vi inte kan  genomföra de investeringar som är nödvändiga för att bli framgångsrika inom kökssegmentet. Det resulterade i att vi inledde en diskussion med KitchenTime, som har en stark position inom sitt segment, och är glada över att vi nått en överenskommelse. De känner väl till sin marknad och vi är övertygade om att de kommer lyckas förvalta Kökets Favoriter och Makujakauppa på ett bra sätt, säger Jonas Karlén, vd på Adlibris.

KitchenTime visar nu stark tillväxt efter att ha gjort ett omställningsår med fokus mot lönsamhet under 2019. Under de senaste åren har bolaget investerat i ett högautomatiserat lager med mycket utrymme för tillväxt. Det ger förutsättningar för kostnadssynergier vid konsolidering och ger möjlighet att ge ett attraktivt kunderbjudande med snabba leveranser.

- Vi tror på konsolidering av köksvertikalen och givet den lönsamhetsomställning vi gjort av verksamheten senaste året och den höga efterfrågan som vi märker av så var det här ett naturligt läge att göra en affär. Kökets Favoriter och Makujakauppa är fina varumärken som kompletterar våra befintliga nätbutiker väl och som vi ser fram emot att utveckla vidare, berättar Joel Falck, vd på KitchenTime.

Överlåtandet beräknas ske inom de kommande veckorna. Köpesumman är konfidentiell.

Om KitchenTime Group

KitchenTime Group består sedan tidigare av varumärkena KitchenTime och Confident Living med försäljning över hela norra Europa. Butikerna har ett ledande sortiment med 40.000 produkter för köket och hemmet som skickas med snabb hemleverans från det robotiserade lagret i Eskilstuna. Bolaget har 40 medarbetare vid kontoret i Uppsala och lagret i Eskilstuna. 


Om Adlibris.com

Adlibrisgruppen skapar lustfyllda och inspirerande shoppingupplevelser på webben. Med passion för våra produkter och kundnytta i fokus strävar Adlibrisgruppen alltid efter att förbättra våra tjänster och erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Adlibrisgruppen består av e-handelssajterna Adlibris, Discshop och Odla.nu. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

Kontaktpersoner

Elias Vieglins
PR-ansvarig
Elias Vieglins