2020-03-02 12:52Pressmeddelande

Försäljningen ökar under årets bokrea

Årets bokrea överträffar föregående års försäljning hos Adlibris. Under rean har det varit möjligt att fynda på förra årets storsäljare såsom Ålevangeliet av Patrik Svensson, Portionen under tian av Hanna Olvenmark och 1794 av Niklas Dag och Natt. Adlibris erbjuder under bokrean låga priser på över 4000 titlar i alla olika genrer.

- Efter en vecka in i bokrean kan vi se en ökad efterfrågan av fysisk bok gentemot föregående år. Vi har kunnat erbjuda riktigt låga priser på väldigt eftertraktade titlar. Den genre som går absolut bäst är fakta respektive barn & ungdomsböcker, där kok- och hälsoböcker är favoriterna. Försäljningen under bokrean är i samma nivå med rekordåret 2018. Även om bokrean är i fokus just nu kan vi även se att den driver vår övriga försäljning. Perioden påverkar med andra ord hela bokkategorin positivt, säger Sakari Luovio försäljningschef på Adlibris.

Gällande diskussionerna att fysisk bok tappar intresse gentemot streamingtjänster tycker Sakari är en fråga som behöver omformuleras.

- Vi ser snarare att streamingtjänsterna och e-böcker ökar intresset för litteratur. Folk konsumerar mer böcker överlag, vilket resulterar i att intresset för fysisk bok behåller sin starka position och det är glädjande.

De mest sålda böcker under bokrean är:

1, Portionen under tian: Bra för dig, din plånbok och planeten av Hanna Olvenmark (Ordfront)

2, Middagstipset: Recept från Jennys matblogg av Jenny Warsén (Bonnier fakta)

3, Ålevangeliet: Berättelsen av världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson (Bonnier)

4, Det veganska köket 1700 växtbaserade recept av Mattias Kristiansson (Vegoriket)

5, Zeinas green kitchen: Gröna recept från olika delar av världen av Zeina Mourtada (Bonnier fakta)

6, 1794 av Niklas Dag och Natt (Forum)

7, Zeinas Kitchen: Recept från mellanöstern av Zeina Mourtada (Bonnier fakta)

8, Vegansk husmankost av Gustav Johansson (Bonnier fakta)

9, Vildplockat: ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från svenska naturen av Niki Sjölund (Natur & Kultur)

10, Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda av Anders Hansen (Bonnier fakta)

Bokrean startade 25 februari och pågår till den 31 mars.  


Om Adlibris.com

Adlibrisgruppen skapar lustfyllda och inspirerande shoppingupplevelser på webben. Med passion för våra produkter och kundnytta i fokus strävar Adlibrisgruppen alltid efter att förbättra våra tjänster och erbjuda våra kunder konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. Adlibrisgruppen består av e-handelssajterna Adlibris, Discshop, Odla.nu, Kökets Favoriter och Roliga prylar. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

Kontaktpersoner

Elias Vieglins
PR-ansvarig
Elias Vieglins