2018-03-22 14:56Press release

​Neulontatrendeissä näkyvät eettisyys ja kiireinen arki, myös villasukat pitävät pintansa

null

Neulojat suosivat tällä hetkellä näyttäviä töitä ja luomulankoja. Uusista trendeistä huolimatta villasukat pysyvät edelleen käsitöiden kestosuosikkina, ja niitä tehdään ympäri vuoden.

Voisi kuvitella, että villasukat ovat vain talvea varten. Kädentaitaja, käsityökirjailija ja suositun omA KOPPA -blogin kirjoittaja Virpi Siira on toista mieltä.

”Esimerkiksi äitini neuloo villasukkia intohimoisesti ympäri vuoden. Villasukkien suosio ei varmaan koskaan katoa. Kevään tullen sukkia neulotaan edelleen, sillä ilman villasukkia ei Suomen kesässä pärjää”, Siira sanoo.

Kevään tullen suursiivous iskee myös lankakoreihin, ja neuletyöt voivat syntyä ylijääneistä langoista, joista neulotaan sekolankatöitä.

”Sekolankatyöt tarkoittavat sitä, että kahta eri lankaa sekoitetaan keskenään, jolloin langasta saadaan paksumpi. Kun lankakorit halutaan tyhjäksi, ylijääneet kerät voi kaikki hyödyntää sekolankatöissä”, Siira kertoo.

Juuri nyt neulojia kiinnostavat luomu ja paksut langat

Samalla tavalla kuin ruokatrendeissä, myös neulomisessa ja langoissa luomutrendi näkyy yhä vahvemmin.

”Käsityöihmiset haluavat aitoja materiaaleja, 100-prosenttinen villa on suosikkini”, Siira kertoo.

Eettisten arvojen korostumisen lisäksi neulontatrendeissä näkyvät kiireinen arki ja vapaa-ajan vähäisyys. Paksut langat ja puikot ovat aiempaa suositumpia.

”Käsityö, joka jää kuukausiksi kesken, ei kiinnosta ihmisiä. Paksuilla langoilla saa nopeasti näyttävää aikaiseksi”, Siira kertoo.

Hän itse on juuri nyt innostunut neulomisesta ja omista lankayhdistelmistä. Siira vinkkaa kokeilemaan kaksinkertaisen langan käyttöä, jossa toinen lanka on paksu ja toinen ohut efektilanka.

”Näin saa neuleen pinnan elävämmäksi. Ihan tavallisistakin langoista syntyy persoonallinen pinta ja kiinnostavampi sävy”, Siira kertoo.

Sukkalangat myyvät vuodenajasta riippumatta – harmaa ja vaaleanpunainen suosituimmat värit

Villasukkien suosio on pysynyt vakaana, ja samaa todistavat lankojen myyntitilastot. Esimerkiksi Adlibriksen verkkokaupassa nimenomaan sukkalangat ovat langoista myydyimpiä, ja niitä ostetaan ympäri vuoden.

Viimeisen 12 kuukauden aikana lankoja ostettiin eniten tammikuussa.

”Myydyimpiä värejä ovat tällä hetkellä vaaleanpunainen ja harmaa”, Adlibriksen markkinointipäällikkö Marjut Määttä kertoo.

Lankamyynti on ollut Adlibriksen verkkokaupassa huimassa kasvussa edellisvuoteen verrattuna. Lankoja ostettiin verkkokaupasta viimeisen vuoden aikana yli kaksinkertainen määrä vuodentakaiseen verrattuna.

”Suomalaiset neulovat paljon sukkia”, Määttä kiteyttää.

Bonnier-konserniin kuuluva Adlibris on Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa. Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimivalla Adlibriksellä on yhteensä yli 1,7 miljoonaa aktiivista asiakasta. Kirjojen lisäksi Adlibriksen valikoimaan kuuluvat toimistotarvikkeet, askartelu- ja käsityötuotteet, lelut ja lastentarvikkeet ja nyt uusimpana lisäyksenä keittiötarvikkeet. Adlibris-konsernin liikevaihto on yli 200 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluu noin 200 työntekijää.


About Adlibris Finland Oy

Adlibris.com - Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa! 10 000 000 kirjaa, toimistotarvikkeet, askartelu- ja käsityötuotteet sekä lelut ja lastentarvikkeet Nopea toimitus - Edulliset hinnat

Contacts

Elias Vieglins
PR Manager
Elias Vieglins