2024-04-26 11:32Pressrelease

Socialkontoret äntligen samlat i samma fastighet

En kvinna i vit tröja och kort hår står bredvid en man i rutig skjorta som håller en flyttlåda.

Nu sitter Robertsfors kommuns socialtjänst samlad under ett och samma tak. Den verksamhet som bedrivits på kommunhuset har flyttat till Fabriksvägen i Robertsfors.
– Det här blir bättre för både medborgare och anställda, säger Jhonas Nilsson, socialchef på Robertsfors kommun.

Inom den sociala sektorn i Robertsfors kommun har tjänstepersoner, administration och chefer, varit uppdelade i två olika byggnader, dels i kontor på kommunhuset, dels i lokaler på Fabriksvägen i Robertsfors (samma fastighet som hälsocentralen och familjecentralen). Sedan några veckor har alla socialtjänstens funktioner samlats på Fabriksvägen.
– Tanken på att samlokalisera administratörsfunktionerna har funnits i tre-fyra år. Men utrymme för att inhysa all personal har inte funnits varken på kommunhuset eller Fabriksvägen, säger Jhonas Nilsson, socialchef i Robertsfors kommun.

När Robertsforshälsan, som låg intill socialkontorets del i fastigheten på Fabriksvägen, stängdes gavs möjlighet för att få hela socialkontoret samlat i en och samma fastighet. Och beslutet att flytta ut från kommunhuset var lätt att fatta. Flytten inleddes i mitten av mars.
– Nu när alla är samlade under ett och samma tak blir det så mycket lättare att samverka. Vi ser många fördelar med det här, säger Mona Andersson (S), ordförande i sociala utskottet.

Ett exempel är IFO (Individ och familjeomsorgen) och hälso- och sjukvårdsenheten som satt i olika fastigheter, trots att de ibland behöver samverka.
– Det underlättar att de nu har möjlighet att snabbt kunna gå över till varandra. Närheten till hälsocentralen och familjecentralen som ligger i samma fastighet är en annan fördel med flytten säger Mona Andersson.

Flytten har pågått under flera veckor och den kommunala verksamheten Bruksam har hjälpt till med den. Lokaler har anpassats och byggts om för att passa socialtjänstens verksamhet. Bland annat har individ och familjeomsorgen fått en egen entré och därmed ett eget väntrum.
– Den här flytten har fördelar för både personal och besökare, det är viktigt för oss att värna om medborgarnas personliga integritet därför har vi nu två separata ingångar och två separata väntrum till vår verksamhet, säger Jhonas Nilsson.

Socialtjänsten hoppas att besökare har förståelse för att det inledningsvis kan vara lite krångligt att hitta rätt. Inom kort kommer skyltar, både till verksamheterna och inne i lokalerna, att vara på plats.



About Robertsfors kommun

Kustkommunen i Västerbotten med de djupa skogarna, de virvlande åarna, åkermarken med de nyansrika kulturmiljöerna där Bruket fortfarande är en central del. Hos oss växte det moderna industrisamhället fram. Vi har ett sprudlande föreningsliv med stor bredd både i kultur och idrott. Vi är möjligheternas kommun!


Contacts

Jhonas Nilsson
Socialchef
Jhonas Nilsson

Related files