2018-10-09 11:44Pressrelease

Mittuniversitetet firar Akademisk högtid

Mittuniversitetets rektorskedja från 1997 är en gåva från länsstyrelser, landsting och kommuner i Jämtlands och Västernorrlands län.
Fotograf: Torbjörn Bergkvist.Mittuniversitetets rektorskedja från 1997 är en gåva från länsstyrelser, landsting och kommuner i Jämtlands och Västernorrlands län. Fotograf: Torbjörn Bergkvist.

Den 11-12 oktober firar Mittuniversitetet Akademisk högtid. Då installeras tre nya professorer och åtta doktorer promoveras. Då välkomnas också Mittuniversitetets nya hedersdoktorer, Åsa Bergman, koncernchef Sweco samt Graham Potter, tränare för Swansea City, tidigare tränare för Östersunds FK.

Mittuniversitets nya hedersdoktorer är personer som på olika sätt varit betydelsefulla för antingen universitetets utveckling eller för regionen.

Torsdag 11 oktober - Installationsföreläsningar, Campus Östersund, sal F214, 13.00-15.00
Under torsdagen håller hedersdoktor Åsa Bergman och två av professorerna installationsföreläsningar och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Se program nedan.

Fredag 12 oktober - Akademisk högtid, PB-hallen, OSD Östersund, 15.45–18.00
Under fredagens högtidliga ceremoni installeras professorerna. Doktorerna samt hedersdoktor Åsa Bergman promoveras. Graham Potter har åtaganden för sin nya klubb och kan inte närvara. Ceremonin i PB-hallen är öppen för alla intresserade och innehåller sång och musik samt salutskott av Jämtlands fältartilleri.

Högtiden avslutas med utdelning av stipendier och priser.

Medier är välkomna att närvara under både föreläsningarna och ceremonin för Akademisk högtid.

Mer information finner du här.

Kontaktpersoner:

Anders Olsson, ceremonimästare, anders.olsson@miun.se, 010-142 81 62
Elin Rodin, biträdande ceremonimästare, elin.rodin@miun.se, 010-142 79 67About Mittuniversitetet

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Contacts

Ronney Wickzell
Presskommunikatör
Ronney Wickzell